ZBOG PORASTA VODOSTAJA RIJEKA UVEDENE MJERE OBRANE OD POPLAVA
[ # ]

ZAGREB

Uslijed obilnih padalina u nekoliko je županija došlo do velikog porasta vodostaja zbog čega su se neke rijeke počele izlijevati pa su uvedene mjere obrane od poplava, izvijestio je jutros Državni centar 112.

U Županiji primorsko-goranskoj jučer u 14,50 sati ŽC 112 Rijeka primio je obavijest od Hrvatskih voda o uspostavi redovne obrane od poplava na slivnom području "Gorski Kotar", dionica 7, zbog porasta vodostaja rijeke Kupe. Na vodomjeru kod mjesta Hrvatsko zabilježen je vodostaj rijeke Kupe od plus 260 cm s tendencijom daljnjeg porasta.
- U 17,45 sati zabilježen je vodostaj Kupe plus 300 cm s tendencijom daljnjeg porasta te je u 18 sati proglašena izvanredna obrana od poplava.
- U 20:30 sati prema dojavama s terena Kupa se počela prelijevati preko ceste kod Broda na Kupi, a Dobra kod mjesta Gašparci.

Jučer u 15,30 sati u Županiji ličko-senjskoj gospićki je centar 112 primio obavijest od Hrvatskih voda o uspostavi izvanredne obrane od poplava na slivnom području "Lika", dionica Bujica Tisovac, zbog porasta vodostaja Bujice Tisovac. Uz cestu za naselje Podstrana došlo je do izlijevanja vode na prometnicu, s tendencijom daljnjeg porasta.

U Županiji karlovačkoj sinoć u 20,28 sati karlovački je ŽC 112 primio informaciju iz HEP - Hidroelektrana Gojak da je tijekom večeri došlo do većih porasta vodostaja na akumulacijama Bukovnik i Sabljaci. Preljev na brani Bukovnik je bio 80 centimetara i protok 40-43 kubičnih metara po sekundi, a preljev na brani Sabljaci 160 centimetra i protok 60 kubičnih metara po sekundi.
- U 0,44 sati iz PP Ogulin su javili da se voda izlila na lokalnu cestu Oštarije-Ribnik, a Hrvatske ceste su postavile signalizaciju radi upozorenja.
- U 1,23 sati primljena je informacija sa brane Sabljaci da je preljev na brani 180 centimetara i stagnira. U 5,53 sati s brane Bukovnik su javili da je preljev na brani 160 centimetara i u opadanju je.
- U 5,53 sati iz OKC PU karlovačke javili su da se Kupa izlila kod Kule Frankopanske i na dijelu D 42 kod Ogulina. Kupa se izlila u mjestu Kuželj te je u prekidu promet na cesti Gašparci-Brod na Kupi. Rijeka Dobra se također izlila preko nekih lokalnih prometnica, izvijestio je Državni centar 112.

Da su vatrogasci imali posla a vjerojatno ga još uvijek imaju vidi se i po intervenciji JVP Ogulin u kojoj su zbog poplave koja je jutros oko 6,15 sati u Ogulinu gdje je rijeka Dobra izašla je iz Đulinog ponora i preplavila prometnicu D-42 u dužini od 150 do 200 metara, dubine oko jednog metra,izašli na spašavanja vozila iz nabujale prometnice, a o tome kako je intervencija tekla pročitajte opširnije na jvpogulin.blog.hr gdje vas kroz intervenciju vodi voditelj intervencije Željko Puškarić.Kako se saznaje,rijeka Dobra je doprijela do Staroga grada, a promet D-42 od Ogulina prema Bjelolasici je prekinut.I na lokalnoj cesti Oštarije - Ribarići došlo je do izlijevanja vode na oko 50 metara prometnice.

06.12.2008. ...10:01 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters