ISPITUJU SE OKOLNOSTI NASTANKA POŽARA U KISELJAKU
[ # ]

KISELJAK

Izgorjelo skladište i jučer bilo pod kontrolom policije i vatrogasaca...

Nakon četiri sata borbe s vatrenom stihijom, vatrogasci su preksinoć uspjeli lokalizirati i ugasiti požar koji je izbio u dislociranom skladištu prazne ambalaže "Sarajevskog kiseljaka" d. d. Kiseljak. Požar je izbio u 19.30 sati pod još neutvrđenim okolnostima. Nije bilo ozlijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta, čija će vrijednost biti utvrđena nakon istrage.Skladište je i jučer ujutro bilo pod policijskom kontrolom, a vatrogasci su gasili i držali pod kontrolom zgarište.

- U požaru su izgorjeli dio prazne ambalaže, trafostanica i električni vodovi, koji napajaju okolna naselja i sela. Skladište prazne ambalaže je udaljeno dva kilometra od punionice kompanije "Sarajevski kiseljak" tako da punionica radi nesmetano i požar neće imati nikakvih posljedica i utjecaja na naše redovno poslovanje - izjavio je Tomislav Slišković, predsjednik Uprave "Sarajevskog kiseljaka" D.D.
On je naveo da je to drugi požar u ovom skladištu u proteklih sedam dana. Kod prvog požara šteta je procijenjena od 50.000 KM, dok sada iznosi između 300 i 500 hiljada KM.

- Ako je to podmetnut požar, ne znam šta je neko htio, jer smo jedna od pet najboljestojećih firmi u BiH - kazao je Slišković.Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišura Ramljak, koji je, također, bio na mjestu događaja, kazao nam je da je požar prouzrokovao ekološku katastrofu.
- Ovo je velika šteta, vatra je prijetila da zahvati i nekoliko okolnih kuća, a izgorjela je jedna trafostanica i sada to naselje nekoliko dana neće imati struje. To je drugi požar na istom mjestu u proteklih sedam dana, nije mi jasno kako je to moguće - kazao je načelnik Ramljak. Dnevni avaz

05.12.2008. ...11:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters