NEVRIJEME U RIJECI ZADALO POSLA VATROGASCIMA
[ # ]

RIJEKA

More je prekrilo Gat Karoline Riječke na kojem je postavljen šator u kojem će idućih mjeseci biti klizalište **** Vatrogasci iz riječke javne profesionalne postrojbe jutros su intervenirali šest puta **** Poplavljen je i Bakarac, a lokalno stanovništvo tvrdi kako takvo nevrijeme ne pamti u posljednjih 20 do 30 godina VIDEO

Zbog jučerašnjeg olujnog juga, danas je poplavljen središnji dio riječke tržnice! Voda se popela na približno 20 centimetara, i to u Zagrebačkoj, dijelu Verdijeve, te ulici Vatroslava Lisinskog, ali i u obližnjim ulicama na cijelom potezu prema Lučkoj kapetaniji.

Na riječkoj tržnici danas je tako svoje štandove otvorilo tek nekoliko hrabrih prodavača. Olujno jugo razlog je i jučerašnjeg nevremena zbog čega su vatrogasci imali brojne intervencije i to po čitavoj Rijeci.Stradali su i brojni podrumski prostori u centru grada iz kojih vatrogasne ekipe cijelo jutro crpe vodu. Promet su ugrožavala debla i grane koje je vjetar bacio na prometnice, a razbijena je i jedna balkonska ograda te je čak djelomično podignut i krov zgrade u Strossmayerovoj ulici.Olujno jugo podiže valove do dva metra na moru pred gradom, a razina uz obalu u luci i uokolo znatno je viša od uobičajene pa su poplavljeni gatovi u putničkoj luci i nekoliko ulica.

More je prekrilo Gat Karoline Riječke na kojem je postavljen šator u kojem će idućih mjeseci biti klizalište. Danas ne radi gradska tržnica jer je mjesto gdje inače stoje štandovi prekrilo desetak centimetara mora.Vatrogasci iz riječke javne profesionalne postrojbe jutros su intervenirali šest puta, uglavnom su ispumpavali vodu iz podrumskih prostorija. Srušilo se jedno stablo i otkinuo lim s krova zgrade.

Plimni je val u Kraljevici uzrokovao veliku materijalnu štetu. Usidreni ribarski brod more je podignulo i izbacilo na kopno. Poplavljen je i Bakarac, a lokalno stanovništvo tvrdi kako takvo nevrijeme ne pamti u posljednjih 20 do 30 godina. Vremenske nepogode zahvatile su i otok Rab pa je gradska riva poplavljena.

Oštećeni su i neki električni vodovi, a vjetar nije poštedio ni nedjeljne ugostiteljske terase na kojima je razbacivao stolice, stolove i suncobrane. Olujno jugo razlog je što i dalje NE prometuje trajektna linija Brestova-Porozina i Jablanac-Mišnjak.Na cijelom Jadranu vatrogasci su na terenu te pokušavaju pomoći ljudima kojima voda ulazi u kuće. Šteta koju će prouzročiti ova pojava, stručno nazvana 'aqua alta', bit će utvrđena tek kada se voda povuče s obale. R-1

01.12.2008. ...12:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters