IMENOVANJE NOVOGRADNJE 457 - ''MARINOR'' & DONACIJA NOVOG VATROGASNOG VOZILA
[ # ]

SPLIT

Tip tankera PANAMAX, duljine 228,50 m, širine 32,24 m, visine 20,45 m i nosivosti 74.999 tona, ima takvu klasifikaciju, jer je najveći brod koji može proći kroz Panamski kanal pod punim teretom, te posjeduje Green passport svojevrsnu zelenu putovnicu, kao potvrdu udovoljavanja važećim svjetskim eko standardima. Pokreće ga motor MAN-B&W, tip 6S60 MC-C, izgrađen u Brodosplitovoj tvornici diesel motora, od 13560 kw kod 105 okr/min što mu omogućava razvijanje brzine od 16 čvorova.

Brodu je u prisustvu brojnih švedskih uglednika, Larsa Mossberga, predsjednika tvrtke Marinvest Shipping AB, te Domagoja Klarića, predsjednika Uprave Brodosplita, nakon simboličnog rezanja konopa ime dala kuma broda, Mrs. Louise Mohn.Novogradnja 457 drugi je brod iz PANAMAX programa od ukupno četiri, koje je splitsko brodogradilište ugovorilo za ciparskog naručitelja. Svi brodovi koji su do sada izgrađeni i isporučeni ciparskom naručitelju ocijenjeni su vrlo kvalitetnim, sofisticiranim brodovima, stoga se očekuje da će i MARINOR potvrditi takve ocjene.

Nakon svečanosti imenovanja održana je i primopredaja novog vatrogasnog vozila, tipa Renault Master, donacija Larsa Mossberga, predsjednika Uprave tvrtke Marinvest Shipping AB, Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi grada Brodosplit. Njima u čast upriličena je demostrativna vatrogasna vježba ''SPAŠAVANJE OZLJEĐENIH RADNIKA NA NOVOGRADNJI 458''.Vozilo je opremljeno nosilima i opremom za pružanje prve medicinske pomoći, opremom za spašavanje s visina i dubina, pumpom za pretakanje opasnih tekućina - rezervoarom od 2000 Lit i ostalom opremom potrebnom za spriječavanje širenja onečišćenja od opasnih tekućina, plinonepropusnim odjelima za rad u atmosferi zasićenoj opasnim plinovima, ronilačkim odjelima za spašavanje na moru, termalnom kamerom za pretraživanje zadimljenih prostora i pretraživanje u uvjetima smanjene vidljivosti, generatorom el. energije snage 9 kw za pokretanje ugrađene opreme te rasvjetni stup s dva reflektora za noćni rad. Brodosplit

01.12.2008. ...08:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters