DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KASTAV JUČER JE DOBILO NOVO VOZILO
[ # ]

KASTAV
Piše: Kristina Danilović Prijić

Milijun kuna za bolju zaštitu od požara **** Najviše novca, 593 tisuće kuna, dao je Grad Kastav, od čega je putem kredita Hypo banke osigurano 450 tisuća kuna, a Vatrogasna zajednica PGŽ-a osigurala je 246 i DVD Kastav 194 tisuće kuna.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kastav jučer je postalo bogatije za novo vatrogasno vozilo za gašenje požara i tehničke intervencije marke iveco daily, vrijedno nešto više od milijun kuna. Ključeve novog vozila predsjedniku DVD-a Kastav Rajku Frlanu uručio je kastavski gradonačelnik Dean Jurčić koji je tom prilikom naglasio kako će ovo vozilo znatno unaprijediti rad ovog vatrogasnog društva koje je tijekom godina postalo bitan segment u razvoju ove jedinice lokalne samouprave.

- Grad Kastav godišnje iz proračuna izdvaja više od 600 tisuća kuna za vatrogasne potrebe, dok je od tog iznosa oko 350 tisuća kuna namijenjeno upravo za potrebe DVD-a Kastav koje je danas jedna izuzetno organizirana postrojba s oko 40 članova, kazao je Jurčić, zaželjevši svim kastavskim vatrogascima uspješno korištenje novog vozila i to najviše u svrhu vježbi i edukacije.Govoreći o značaju novog vozila za DVD Kastav zapovjednik Društva Željko Vozila naglasio je kako se na osiguranju sredstava za novo vozilo dugo radilo, te kako su u ostvarenju ovog projekta sudjelovali Grad Kastav, Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije, proizvođač vozila MG Rijeka, Benussi Kastav, Kvarner Wiena osiguravajuće društvo te brojni drugi.

Inače, najviše novca za novo vozilo, točnije 593 tisuće kuna, osigurao je Grad Kastav, od čega je putem kredita Hypo banke kroz pet godina osigurano 450 tisuća kuna. Vatrogasna zajednica PGŽ-a osigurala je oko 246 tisuća kuna, dok je DVD Kastav osigurao skoro 194 tisuće kuna.Novo vozilo blagoslovio je kastavski župnik Franjo Jurčević, a kastavski vatrogasci izveli su i pokaznu prezentaciju vozila. Novi List

28.11.2008. ...13:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters