BRZA REAKCIJA VATROGASACA
[ # ]

ŠTRUKOVEC

INA Naftaplin, odnosno njezin pogon Koprivnica, u suradnji s međimurskim vatrogascima redovno provodi provjere brzine i kvalitete njihove intervencije u slučaju mogućih nesreća na bušotinama nafte i plina u Međimurju.

Pred svega nešto više od mjesec dana održana je jedna na naftnim bušotinama između Pribislavca i Novog Sela Rok, ali eto sada opet jedne. Prošle srijede vježba je održana na bušotini plina Zebanec 2, u blizini Štrukovca. Nije slučajno što je ova održana brzo nakon one prethodne jer je bila potpuno nenajavljena i tako predstavljala onu pravu probu spremnosti vatrogasaca. Javna vatrogasna postrojba Grada Čakovca posredstvom Centra 112 u 15.11 sati obaviještena je da zbog izbijanja vatre treba hitno intervenirati na bušotini.

Čakovečki vatrogasci angažirali su posredstvom SMS-a i Dobrovoljna društva Mačkovec, Mursko Središće i Sveti Martin na Muri koja su se također ubrzo priključila intervenciji. Vježba je uspjela, ukupno 16 vatrogasaca, što profesionalaca, što dobrovoljaca, u roku od dvadesetak minuta bilo je na mjestu pretpostavljenog požara. To je vrlo dobra reakcija s obzirom na to da je to bilo najnezgodnije doba dana za okupljanje dobrovoljaca. Ovakve vježbe inače su predviđene ugovorom JVP-a i ovih triju društava s INA Naftaplinom o zaštititi njegovoh bušotina na području Međimurja. List Međimurje

25.11.2008. ...10:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters