STOŽER ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE
[ # ]

GAREŠNICA

U Garešnici je 19.11. održana sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje na kojoj je zaključeno da je potrebno provesti edukaciju odraslih preko mjesnih odbora. **** Problem predstavlja i nemogućnost centralnog upravljanja sirenama.

Na ovom prostoru nema mogućnosti centralnog upravljanja sirenama, pa bi u slučaju veće havarije obaviještavanje građana bilo otežano, zaključeno je na današnjoj sjednici garešničkog Stožera za zaštitu i spašavanje. Stoga bi se za sljedeću godinu trebalo dogovoriti hoće li se ići na sustav uzbunjivanja. Također treba objediniti sve udruge koje mogu doprinijeti zaštiti i spašavanju i izraditi zajednički plan pomoću kojega će se točno znati koga treba zvati u slučaju nepogode i kako reagirati. Međutim, većina udruga može dati samo ljudske resurse, dok će veći dio posla kao i uvijek morati odraditi policija, vatrogasci i Dom zdravlja. Također, kod većine intervencija je ionako najbitnija improvizacija na što je upozorila Marija Bilandžija.

Dio novca potrebno je uložiti u osposobljavanje ljudi za djelovanje u interventnim situacijama poput potrage za nestalim osobama. No umjesto osnivanja gorske službe spašavanja, složili su se, novac treba dati već postojećim službama poput vatrogasaca i njih dodatno educirati. Razgovaralo se i o edukaciji djece o zaštiti i spašavanju koja je na garešničkom području uspješno provedena prošlog tjedna. Zaključeno je da bi istu trebalo organizirati i za odrasle koji često u kriznim situacijama reagairaju lošije nego djeca. Stoga bi se trebao napraviti raspored predavanja s temama što bi na sebe trebali preuzeti mjesni odbori. Krugoval

19.11.2008. ...16:55 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters