STRAH OD OPUŠKA
[ # ]

BEOGRAD

Nakon što se sinoć oko 16.20 sati zapalio šaht ispred restorana „Majestic“ na Obilićevom vencu, dim se raširio u okolini šahta, a zatim je podzemnim putem stigao i do obližnjeg restorana „Ruski car“. Vatrogasci su za kratko vrijeme lokalizirali požar, a ozljeđenih nije bilo.

Prema pretpostavkama vatrogasaca, požar u šahtu je uzrokovao opušak cigarete koji je neki prolaznik bacio.
- Ovo je česta pojava, pa pretpostavljamo da je i ovdje uzrok samo nepažnja. Nemarno bačeni opušak zapalio je smeće i druge otpadne materijale u šahtu. Srećom, restoran „Ruski car“, koji se nalazi u neposrednoj blizini ovog šahta, dobro je osiguran protiv požara, kao što bi trebalo da su i ostali restorani, tako da je lako spriječeno da se požar dalje proširi - kaže Ljubiša Stevanović, zapovjednik Treće čete, koja je izašla na intervenciju.

Prema njegovim riječima, dim se iz šahta preko ventilacije proširio do kotlovnice „Ruskog cara“, koja se nalazi tri nivoa ispod zemlje. Dim je odmah registriran i otvori su zatvoreni kako bi se zaustavilo širenje, tako da gosti u restoranu nisu ništa primjetili i sve vrijeme su neometano uživali u hrani i piću. Na poziv, u roku od svega nekoliko minuta, na mjesto događaja stigle su tri vatrogasne ekipe. Blic

12.11.2008. ...10:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters