MEĐUNARODNA OBUKA URBANOG TRAGANJA I SPAŠAVANJA
[ # ]

DIVULJE

Završetak 2. stupnja obuke urbanog traganja i spašavanja u organizaciji Državne uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike u Zagrebu te Upravom za civilnu zaštitu Ministarstva unutarnjih poslova, prekomorskih teritorija i teritorijalnih zajednica Francuske Republike.

U vremenu od 27. listopada do 8. studenog 2008. godine u prostorijama Vatrogasnog operativnog središta Divulje provodila se međunarodna obuka urbanog traganja i spašavanja 2. stupnja namijenjena zapovjednom kadru. Obuci je prisustvovalo 8 hrvatskih predstavnika i 6 iz Crne Gore. Obuka se provodi u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike u Zagrebu i Uprave za civilnu zaštitu Ministarstva unutarnjih poslova, prekomorskih teritorija i teritorijalnih zajednica Francuske Republike.

Projekt je započeo u studenom 2007. godine i trajat će do 2011. godine. Do sada je prvi stupanj urbanog traganja i spašavanja završilo ukupno 44 pripadnika iz DUZS-a, JVP Zagreba i JPVP Osijeka, a od tih 44 njih 8 pristupilo je drugom stupnju te uspješno položili.Obuka se odvijala prema programu kao i za Francuske vatrogasce, uz instruktažu 4 Francuska instruktora, kojima su u prevođenju na Hrvatski jezik pomagale 3 prevoditeljice i jedan prevoditelj. opširnije

11.11.2008. ...10:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters