POŽAR GOSPODARSKOG OBJEKTA
[ # ]

SLAKOVCI
piše : Marijana Ban

Požar gospodarske zgrade u Slakovcima **** Zgrada nije imala priključak električne energije **** Vlasnik neraspoložen za razgovor **** Požar pogasili članovi DVD Slakovci i DVD Jankovci


U noći između subote i nedjelju oko 2.30 sati u Slakovcima je, u Ulici Petra Preradovića 115 buknuo požar na tavanu gospodarske zgrade Pave Šimunovića. Zahvaljujući intervenciji vatrogasaca iz DVD-a Slakovci i DVD-a Jankovci požar se nije proširio na kuću s kojom je gospodarska zgrada spojena. Sreća u nesreći je što se kuća nalazi u prednjem dijelu, na početku velikog dvorišta, a gospodarska zgrada na samom kraju.

Vlasnik nije bio previše raspoložen za razgovor pa se od njega samo uspjelo doznati da je policija već završila očevid . Doznaje se kako u zgradi čiji je krov izgorio nije bila provedena struja, što je pomalo znakovito jer pri ovakvim i sličnim požarima uzrok je obično iskra s električnog voda ili njihova dotrajalost i neodržavanost.
-Ma, to je netko podmetnuo - promrmljao je više sebi u bradu vlasnik, a mi smo provjerili u PU vukovarsko-srijemskoj prema čijim prvim podacima je rečeno kako je u požaru izgorjelo sijeno, burad i daske koje su se nalazile na tavanu gospodarske zgrade, a šteta se procjenjuje na 60.000 kuna.

-Požar je izbio na tavanskom prostoru gospodarske zgrade. Izgorjelo je 500 bala sijena, pet komada PVC bačvi, svaka obujma od 1.000 litara, te znatna količina hrastove daske i fosni - kazao je Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, koji nam je potvrdio vlasnikov navod glede uzroka požara.
- Uzrok požara je toplinska energija otvorenim plamenom, dakle upaljačem, opuškom i slično, od nepoznata počinitelja - rekao je Žgela dodavši kako policija dalje poduzima potrebne radnje.

Nitko od ukućana nije ništa primijetio, u vrijeme kada je požar izbio spavali su u kući, a ni susjedi koje smo sreli u blizini Šimunovićeve kuće ne znaju ništa više, nekima je od nas bio prvi glas da je bilo požara u njihovu susjedstvu jer je sve okončano vrlo brzo.Požar je ugašen u 06:40 sati, a gasili su ga DVD Slakovci i DVD Stari Jankovci sa ukupno 27 vatrogasaca i 4 vozila. Glas Slavonije

09.11.2008. ...13:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters