KOPRIVNIČKI PROFESIONALNI VATROGASCI U BLOKADI
[ # ]

KOPRIVNICA

Koprivničko-križevačke vatrogasce država još uvijek nije platila****Neka prvo plate, pa ćemo ići u priobalje i pomagati****Na moru su boravili i sudjelovali u akcijama od Brijuna do Makarske****Čudno mu je kako je uopće došlo do ovakve neugodne situacije jer je novac bio osiguran

Državna uprava za zaštitu i spašavanje ni nakon mjesec i pol nije isplatio Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije 520 tisuća kuna duga za dislokacije njezinih vatrogasaca na priobalje tijekom ljeta,s obzirom na to da je početkom rujna isplaćeno samo 170.000 kuna.. Županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je rekao da je normalan rad profesionalnih vatrogasaca zbog toga onemogućen, te da će, ako im ne bude isplaćen taj novac, problemi postati vrlo ozbiljni.

- Račun koprivničkih profesionalnih vatrogasaca je blokiran, pa ne možemo funkcionirati, plaćati račune, odrađivati redovite djelatnost i slično. Ako se što prije nešto ne poduzme i promijeni bit ćemo u velikim problemima.Slušamo samo obećanja, a oko 20 milijuna kuna već je bilo osigurano za tu namjenu za sve zajednice. Na računu imamo 3000 kuna i zamislite kako je raditi ovaj posao tim novcem - ogorčen je Tucaković.Istaknuo je kako su upravo otkazali nabavu 60 zaštitnih odora jer ih nemaju čime platiti.

- Lako za Koprivnicu, mi se snalazimo, no Đurđevčani već dva mjeseca posuđuju za plaće - napomenuo je Slavko Tucaković. Vatrogasci Podravine i Prigorja na moru su boravili i sudjelovali u akcijama od Brijuna do Makarske. Svaki dan tijekom četiri mjeseca na raspolaganju je bilo njih 20. Još ne znaju kada će im i hoće li biti isplaćen novac pa je šef županijskih vatrogasaca morao donijeti čvrstu odluku.

Profesionalni vatrogasci četiri županije sjeverozapadne Hrvatske uputile su nedavno ravnatelju Državne uprave Damiru Trutu prosvjedno pismo zbog neisplaćenog duga, na koje on nije reagirao, a Tucaković je naglasio da vatrogasci naše županije neće odustati od svojih traženja.
- Spremni smo i na podnošenje tužbe te traženja kamata na dug ako nam se ne da ono što nam je zajamčeno odlukom Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Uostalom, novac, a riječ je o 23 milijuna kuna, je osiguran u državnom proračunu i stoga se pitamo gdje je nestao. Možda se izgubio negdje na putu između Ksavera i Nehajske ulice – kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Napomenuo je da je tijekom četiri ljetna mjeseca diljem Jadrana svakodnevno bilo dislocirano između 20 i 25 podravsko-prigorskih vatrogasaca te da je isplata naknade za taj posao ove godine prvi puta problematična. Također, kazao je da je i pisanje o toj temi postao problem, jer je sa službene web stranice Hrvatske vatrogasne zajednice nakon samo 12 sati uklonjen članak koji su o prosvjednom pismu upućenom Damiru Trutu napisali koprivnički vatrogasci. Radio Koprivnica

07.11.2008. ...14:34 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters