PARKIRANA VOZILA OTEŽAVAJU GAŠENJE POŽARA
[ # ]

SARAJEVO

Izgorjele dvije šupe****Parkirana vozila otežavaju gašenje požara****Gorjele šupe u ulici Alifakovac****Zapalio se dimnjak u piceriji "Ago"...

Profesionalna vatrogasna brigada KS jučer je imala pune ruke posla. U piceriji "Ago", koja se nalazi u blizini tržnice Markale, oko 7.45 sati zapalio se dimnjak. Kako je kazao dežurni dispečer PVB KS, do požara je došlo usljed neredovitog čišćenja i nataloženih masnoća.U ulici Alifakovac jučer je između tri i četiri sata izbio požar u šupama stanara zgrade na broju 26. Kako je ispričao mještanin Adil Aljić, oko četiri sata probudilo ga je pucketanje vatre.

- Bilo je stravično. Vatra se širila velikom brzinom, ali zahvaljujući prisebnosti susjeda Ramiza Ibiševića koji je prvi primijetio požar spriječeno je najgore. On je do dolaska vatrogasaca vodom iz crijeva prskao obližnje kuće i spriječio širenje vatre. Srećom, ozljeđenih nije bilo i vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji se širio prema tri objekta koja se nalaze uz šupe - kazao nam je Aljić.

Zbog parkiranih vozila, kako nam kaže Aljić, vatrogasci nisu imali pristupa, te dodaje da bi u takvim slučajevima oni trebali imati veće ovlasti.Mahir Halilović, zapovjednik PVB KS, potvrdio je da se prilikom gašenja požara često susreću s problemima zbog parkiranih vozila, naročito u padinskim dijelovima grada.

- Tamo su ulice uske, a ljudi ne vode računa gdje parkiraju vozila. Najteže nam je zimi kada padne snijeg. Nemamo nikakve ovlasti da uklonimo parkirana vozila koja nam smetaju u gašenju požara. Tokom intervencija imamo i probleme što nas niko ne obavijesti da su neki putevi zatvoreni kao naprimjer most na Otoci - priča Halilović. Dnevni avaz

05.11.2008. ...20:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters