U TRI NESREĆE TURISTIMA UNIŠTENE JAHTE
[ # ]

RAB

Milijun kuna vrijedna jahta potonula je u noći sa subote na nedjelju nedaleko otoka Sv. Grgur kod Raba. Potonuće jahte uzrokovao je požar, koji je izbio u subotu oko 21.30 sati.Skupocjenu jahtu na vezu, pokušali su spasiti vatrogasci, no vatrena stihija uzela je maha. Jahta, u vlasništvu slovenskog državljanina, potonula je pola sata iza ponoći na dubinu oko pet metara. Srećom, trojica Slovenaca koji su boravili na jahti u trenutku izbijanja požara uspjeli su se prebaciti na obalu te nisu ozlijeđeni, a jahta će danas biti izvađena iz mora.

Sličnu havariju na moru jučer je doživjelo i dvoje čeških turista kod otoka Piškere, nedaleko Murtera. Nakon izbijanja požara na češkoj motornoj jahti, u subotu oko 16.30 sati, 44-godišnji i 47-godišnji češki državljani napustili goruću jahtu gumenjakom. Kako je izvijestila glasnogovornica Marina Halužin, posada je spašena, a potraga za jahtom je u tijeku.

Isti dan i Lučka kapetanija u Puli intervenirala je na poziv s češke jahte Fanny 2. Pomoć je zatražena zbog prodora vode, a na mjesto nesreće, 4 nautičke milje jugoistočno od svjetionika Porer, upućene su dvije brze brodice.Jahta je potonula oko 18.30 sati na dubinu od 47 metara. U trenutku havarije, na jahti su se nalazila dva člana posade koji su spašeni. Naime, nesretnim Česima prvi je u pomoć pristigao Davor Buršić iz Medulina. Česi su nisu ozlijeđeni, ali su u stanju šoka prevezeni u Vrsar. Istražne radnje su u tijeku, a članovi posade dati će u ponedjeljak izjave Lučkoj kapetaniji. Javno

19.10.2008. ...10:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters