U POŽARU DRVARNICE IZGORIO DJEČAK
[ # ]

KARLOVAC

U požaru koji je večeras izbio u šupi zgrade u ulici Pere Filipca u karlovačkom naselju Gaza, točno nasuprot tamošnje srednje škole poginuo je 14-godišnji dječak. Riječ je o prizemnici u kojoj živi sedmeročlana obitelj Smajić, čiji je član bio i nesretno stradali dječak.Požar je izbio nešto prije 19,10 sati, a neslužbeno se čuje da se u šupi nalazio ili benzin ili razrjeđivač. Kako su novinari radio Mrežnice saznali na mjestu nesreće, dječak je netom prije požara igrao nogomet s vršnjacima na obližnjem igralištu, kad ga je, navodno, otac poslao u šupu po drva. Tada je izbio požar.Vrata s unutrašnje strane zaključana, dječak plamteća buktinja.

Robert Hranilović, zapovjednik karlovačke Javne vatrogasne postaje, koja se također nalazi na Gazi, kazao je da su vatrogasci nakon dojave o požaru drvarnice u Ulici Pere Filipca u 19,10 sati odmah izašli na intervenciju, te da su požar ugasili već u 19,17 sati.'Kada smo mi došli dječak je već bio izvan drvarnice, a ne u vatri, jer su ga navodno izvukli vršnjaci, ali spasa mu više nije bilo', izjavio je Hranilović.U karlovačkoj Hitnoj pomoći za sada se nije moglo doznati koji je točan uzrok smrti dječaka.Na požarište su izašli policijska ekipa za očevid i kriminalisti, istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak, zamjenik Županijskog državnog odvjetništva te protupožarni inspektor. Očevid je u tijeku.

Prema izjavama svjedoka, vrata šupe bila su zaključana s unutarnje strane, što daje naslutiti da ih je zaključao sam dječak, a to je dodatno otežalo njegovo spašavanje jer su svjedoci provaljivali kroz zaključana vrata. Kako nam navode, u trenutku kad su provalili vrata i ušli u šupu u kojoj je buktio požar, zatekli su stravičnu sliku gorućeg dječaka koji je, prema njihovim izjavama, još bio živ. No, nesretnom 14-godišnjem Sandiju više nije bilo spasa jer je preminuo od zadobivenih opeklina na mjestu nesreće. Obitelj Smajić socijalni slučaj, odnosno primaju socijalnu pomoć Grada Karlovca, majka je nezaposlena, a otac povremeno radi. Stoga će i Grad Karlovac, kako su večeras na Gazi najavili zamjenici gradonačelnika Josip Zaborski te Dragutin Rendulić, snositi troškove dječakova pokopa, a najavili su i dodatnu pomoć nesretnoj obitelji. radio Mrežnica

18.10.2008. ...20:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters