POŽAR IZNAD KAŠTELA TE KOD ŠKABRNJE I NADINA
[ # ]

KAŠTELA / ŠKABRNJA / NADIN

Gori trava i nisko raslinje, a površina zahvaćena požarom još nije procijenjena.Na požarište su upućena tri protupožarna zrakoplova kanader, jedan Air Tractor i 90 vatrogasaca iz državnih interventnih postrojba (DIP) Divulje i Šibenik, Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split te lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava sa 16 vatrogasnih vozila. Objekti nisu ugroženi.U izvješću Vatrogasnog operativnog središta Divulje od 18 sati navodi se kako je požar još aktivan, te da su zračne snage napustile požarište, a zemaljske snage nastavljaju gasiti požar.

Oko 16,07 sati dojavljen je požar na Svilaji, u mjestu Karani kod Muća, koji je lokaliziran oko 17 sati. Gorjelo je nisko raslinje i trava na oko 7,5 hektara. U gašenju požara sudjelovala su dva Air Tractora i 20 vatrogasaca iz DVD Muć, DVD Dugopolje, sezonski vatrogasci i JVP Grada Splita.U 13,10 sati sati u Vatrogasno operativno središte Divulje dojavljen je požar u mjestu Plavno iznad Knina, koji je lokaliziran oko 15,30 sati. Vatra je zahvatila oko 6 hektara niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovala su dva Air Tractora i 11 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Grada Knina.

Oko 14,45 sati dojavljen je požar u mjestu Ninski Stanovi (Zaton), koji je lokaliziran oko 16 sati. Gorila je hrastova šuma u blizini turističkog naselja. U gašenju požara sudjelovala su tri Air Tractora, jedan protupožarni zrakoplov kanader i 30 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz Državne intervencijske postrojbe Zadar i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra. Opožarena površina je oko 5 hektara.Oko 17 sati dojavljen je požar u mjestu Škabrnja-Nadin. Gori hrastova šuma, a opožarena površina je oko 5 hektara. U gašenju požara sudjeluju četiri Air Tractora i 32 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz Državne intervencijske postrojbe Zadar i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra. Požar još nije ugašen, navodi se u izvješću VOS-a Divulje od 18 sati. Dnevnik.hr

15.08.2008. ...19:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters