VATROGASCIMA NOVO VOZILO
[ # ]

METKOVIĆ

Dok se vatrogasne postrojbe žale na nedostatak kvalitetne vatrogasne opreme te smanjeni broj ljudstva nakon kornatske tragedije, Javna vatrogasna postrojba Metković spremno je dočekala ovogodišnju sezonu. Uz postojeću vatrogasnu opremu metkovska JVP je dobila još jedno navalno vatrogasno vozilo marke „Mercedes – ATEGO“ s dvostrukom kabinom. Riječ je o vozilu koje može ponijeti tri tisuće litara vode i 500 litara pjenila.

Opremljeno je i cjelokupnim alatom za intervencije na prometnim nesrećama, a kako ima dvostruku kabinu na intervenciju mogu poći svi vatrogasci zajedno. Osim uobičajenih intervencija na požarištima te tehničkih intervencija prilikom većih prometnih nezgoda, metkovski vatrogasci obučeni su za evakuaciju, spašavanje i saniranje mjesta akcidenta u slučaju ekoloških katastrofa, primjerice kod istjecanja amonijaka ili plina.

Inače, metkovska javna vatrogasna postrojba, do sada je odradila više od stotinu većih ili manjih intervencije na terenu što je značajno povećanje u donosu na lani. – Trenutačno se provode vježbe sa naglaskom na šumskim požarima, koji su najčešći u ljetnim mjesecima, kaže zapovjednik metkovskih policajaca, Jure Pilj, naglašavajući da je povećan broj tehničkih intervencija u prometnim nezgodama. Postojećom opremom i ljudstvom Javna vatrogasna postrojba Metković može uspješno intervenirati na širem području. Slobodna Dalmacija

27.07.2008. ...13:01 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters