POŽAR NA PAKLENJACIMA IZAZVAN CIGARETAMA
[ # ]

PAKLENI OTOK

Požar koji je u srijedu buknuo na najvećem od Paklenih otoka Sv.Klementu izazvale su dvije sezonske radnice. Zamjenica glasnogovornice Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Željka Radošević potvrdila je kako su požar izazvale 34-rogodišnja A. P. iz okolici Imotskog i 22-dvogodišnja C. S. iz Sinja koje su neoprezno bacile opušak cigarete.Protiv njih je podnesena i kaznena prijava. Neslužbeno smo saznali kako su uspaničene sezonske djelatnice primjetili i prijavili očevici koji su ih vidjeli kako se udaljavaju iz smjera odakle je krenuo požar, u uvali Parna.

Inače je požar koji je u srijedu u 14.35 sati buknuo zbog brze akcije DVD vatrogasne postrojbe Hvar brzo i uspješno ugašen. Tijekom noći sa srijede na četvrtak pripadnici vatrogasne postrojbe Hvar nastavili su natapati opožareno područje u čijoj se neposrednoj blizini nalazi ACI-jeva marina te veliki broj ugostiteljskih objekata u Palmižani.Inače nam je glasnogovornik vatrogasnih postrojbi DVD Hvar Cvite Mazalin rekao kako su Hvarani ogorčeni što su neki mediji iznosili neistinite informacije o požaru prema kojima je gašenje bilo neorganizirano, pa su požar pokušavali zaustaviti tek konobari iz restorana.

- To nije istina. Odmah po dojavi mi smo uputili 45 vatrogasaca sa desantnom opremom, te dvije pumpe, s time da su dvije pumpe stalno stacionirane u ACI-jevoj marini. Vatrogasci su razvukli 1300 metara cijevi i potpuno okružili požar. Odmah smo i pozvali kanadere u pomoć, te su čak 2 kanadera gasili područje od 6 hektara koje je zahvatila vatra, napominje Mazalin.

24.07.2008. ...12:54 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters