SITUACIJA STABILNA , SANIRAJU SE RUBNI DIJELOVI POŽARIŠTA
[ # ]

ŠOLTA

Nema otvorene vatre na požarištu u Šolti, s južne strane otoka, a saniraju se rubni dijelovi požarišta, potvrdili su za Radio Dalmaciju šoltanski vatrogasci.O trenutačnoj situaciji na Šolti, Radio Dalmaciju izvijestio je područni vatrogasni zapovjednik Zoran Mladinov:
- "Situacija je prilično stabilna, rješavamo rubne dijelove požarišta. Radimo s vodom i cijevima, na terenu je 30-ak vatrogasaca. Pripremamo se za doček noći, odnosno želimo stabilizirati sve rubove."

Mladinov dodaje kako će vatrogasci na požarištu ostati cijelu noć i kako rade bez prestanaka na saniranju požarišta.Podsjetimo, oko 13 sati i 50 minuta na otoku Šolti izbio je požar, na južnoj strani otoka, između uvala Jorja i Tatinja, te je krenuo uzbrdo, do šoltanskog odlagališta otpada.U gašenju sudjeluje 30-ak vatrogasaca, a zbog jakog juga vatrogascima su u pomoć stigla dva kanadera.Još se ne znaju uzroci požara ni kolika je opožarena površina, no prema dostupnim informacijama, opožareno je otprilike 20 do 30 hektara.Gorila je makija, nisko raslinje i borova šuma. Naselja nisu bila ugrožena. Radio Dalmacija

29.05.2008. ...20:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters