STANARI EVAKUIRANI ZBOG POŽARA
[ # ]

ZAGREB

Zbog požara u stanu u Ulici Divka Budaka u Zagrebu evakuirani su stanari stambene zgrade na kućnom broju 16.Na mjesto požara odmah su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe u Zagrebu, na teren je izašla i prometna policija koja je regulirala promet u navedenoj ulici.

Snažna ekspozija, koja je uzrokovala požar, odjeknula je zbog neispravnog klima-uređaja u obiteljskom stanu na Sveticama, no nitko od stanara, srećom, nije stradao jer su u to vrijeme svi bili na poslu. Iako su nakon 10-ak minuta s policijom stigla četiri vatrogasna kola JVP Zagreb, u velikom požaru stan u Ulici Divke Budaka u potpunosti je izgorio.

- Oko 16 sati izbio je manji požar na balkonu stana na trećem katu stambene zgrade. Izgorio je klima uređaj, a požar smo ugasili za 10-ak minuta- rekao nam je voditelj centra Javne vatrogasne postrojbe.
- Sjedio sam u obližnjem kafiću i oko 16 sati i 30 minuta nešto je grunulo. Dotrčao sam i vidio požar te hrpu stanara kako istrčavaju van- kaže očevidac Marko Prtenjača.

U stanu u kojem se sve odigralo, kako doznajemo od susjeda, živi 50-godišnja Vukovarka koja je u vrijeme požara bila na poslu, te njezina dva nećaka koji studiraju u Zagrebu. Na mjesto nesreće ubrzo je stigla i njezina šogorica te s nevjericom gledala izgoreni stan.Očito je policiji građanin koji je dojavio o požaru preuveličao cijelu situaciju, jer su nam iz OKC-a zagrebačke policije potvrdili kako je požar ubrzo ugašen, te da nitko nije ozlijeđen.

- U trenutku požara u stanu se nije nitko nalazio. Stanari su evakuirani zbog uobičajene procedure koja se provodi u slučaju požara u stambenoj zgradi - rekao nam je voditelj OKC-a zagrebačke policije.Javno

28.05.2008. ...16:47 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters