VATROGASCI I MUP SPREMNI ZA POŽARNU SEZONU
[ # ]

BEOGRAD

Međunarodni sajam Zaštita i sigurnost otvorili su jučer ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i pomoćnik ministra policije i načelnik sektora za zaštitu i spašavanje Predrag Marić.

Na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, Vatrogasna brigada je održala pokaznu vežbu zaštite od požara i spašavanja. Pripadnici brigade su demonstrirali gašenje požara i to uzorcima opreme izložene na Sajmu. Pokazne vežbe će se održavati svakog dana tokom trajanja manifestacije.Predrag Marić je podsjetio novinare na požare u Srbiji tokom protekle godine, dodajući da je republička vlada, imajući u vidu to iskustvo, putem NIP-a izdvojila značajna sredstava za nabavku novih vatrogasnih vozila. Prema njegovim riječima, više od 130 teretnih vozila osposobljeno je za rad na nepristupačnim terenima, a spremna su i tri helikoptera MUP-a Srbije za gašenje požara.

Rasim Ljajić je najavio da će zbog sve češćih ozljeda na radu biti pojačan nadzor na gradilištima i u industrijskim pogonima. "Naročito je alarmantan podatak to što se tokom prvih pet mjeseci ove godine dogodilo 15 smrtnih ozljeda na radu, što je znatno više nego u istom periodu prošle godine", upozorio je Ljajić i precizirao da se tokom cijele 2007. dogodilo ukupno 46 smrtnih ozljeda na radnom mjestu. Ministarstvo rada i socijalne politike izrađuje i nacionalnu strategiju za sigurnost i zdravlje na radu, koja bi trebalo primjenjivati u periodu od 2008. do 2012, istakao je Ljajić.Sajam će trajati do 30. svibnja i predstaviće se više od 100 izlagaća iz 21 zemlje.

28.05.2008. ...05:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters