15. KONGRES GASILSKE ZVEZE SLOVENIJE
[ # ]

KRŠKO

Gasilci na stadionu Matija Gubec
Krajem tjedna je u krškom Domu kulture održan 15 kongres Vatrogasne zajednice Slovenije (GZS) na kojem je sudjelovalo dvjesto delegate koji su u dva dana analizirali proteklih pet godina rada slovenskih vatrogasaca. Na kraju su zacrtali daljnje planove te izabrali novo vodstvo koje će ih voditi u narednih pet godina. Za Predsjednika GZS izabran je dosadašnji dopredsjednik Anton Koren iz Sevnice, Matjaž Klarič dobio je ponovo povjerenje na mjestu Zapovjednika a dosadašnji dugogodišnji predsjednik GZS-a Ernest Eöry izabran je za počasnog predsjednika GZS-a

Kongres je završio glavnom paradom 4000 slovenskih vatrogasaca koji su mimohodom prošli kroz Krško te se postrojili na stadionu Matija Gubec. Novoizabrani predsjednik Anton Koren uputio im je prigodnu riječ a zatim su mu se pridružili župan općine Krško Franc Bogovič te ministar obrane Karl Erjavec koji je istakao da je svaki od 130 000 članova jedna karika u lancu sigurnosti spašavanja ljudi i imovine. Nadalje se Erjavc osvrnuo na povijest vatrogastva te vrednovanje njihovih humanih dijela u kojima im je najbitnije čovjek – čovjeku.
Kako to i priliči na kraju je organiziran veliki vatromet te prava vatrogasna zabava na kojoj je gost večeri bila Natalija Verboten.

27.05.2008. ...18:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters