PREMALO PARKIRALIŠE DA BI SE ODRŽAO KONCERT ??????
[ # ]

LANGNAUA
Piše: Željko Huljev

Iako su predhodno uredno izdali pismeno dopuštenje za održavanje najavljenog subotnjeg koncerta hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, odgovorne osobe iz općinske vlasti švicarskog grada Langnaua, doslovno u trenutku kada se tehničko osoblje spremalo postaviti razglas u Sporthalle, dvoranu smještenu unutar velikog teniskog kompleksa, donijeli su rješenje kojim se koncert odgađa "do daljnjeg".

Marko Perković Thompson
(Ne)očekivanu odluku o "odgodi do daljnjega" koju je potpisao g. Anselm Ruhner, odgovorna osoba iz gradske uprave Langnaua, ista osoba koja je predhodno i potpisala dopuštenje za održavanje koncerta, posljednju odluku opravdao je prozaičnim razlozima navodeći službena popratna priopćenja i procjene policije i vatrogasaca u kojima stoji kako iste službe "nisu na vrijeme mogle osigurati mjere posebne regulacije prometa, potreban broj parkirnih mjesta" i slično, jednako kao i švicarski vatrogasci koji su prema čelnicima švicarskog grada također ostali zatečeni s upozorenjem "da ne jamče sigurnost za lokaciju i mnoštvo okupljenih".

Navedeni i dosta zbunjujući razlozi odgode koncerta s nejasnim kriterijima koja su Švicarci organizatorima koncerta nametnuli netom prije njegovog samog početka, Thompson je pojasnio paralelom povučenom između njegovih tisuća poklonika i isto toliko nogometnih navijača "vatrenih" koji će uskoro krenuti na EURO 2008. uz jasno istaknutu zabrinutost za njihovu sigurnost i krajnje spušten prag domaćinskog odnosa spram Hrvata.

- Ako nas perfidno obmanjuju bez ikakvog razloga i ako su nespremni primiti nekoliko tisuća mojih poklonika na koncertima, dakle istih onih ljudi koji će u Švicarskoj navijati za naše "vatrene" tada je već sada jasno o kakvom je gostoprimstvu spram Hrvata ovdje riječ i na koji će se "domaćinski" način Švicarci odnositi prema njima, kratko nam je prokomentirao odgodu koncerta Marko Perković i zaključio: "Oni očito nemaju volje ili nisu sposobni osigurati uvjete za održavanje jednog koncerta, a kako će tek moći osigurati nekoliko utakmica na skorašnjem EURU". sutra.hr

27.05.2008. ...15:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters