VJEŽBA SPREMNOSTI I PROMIDŽBE
[ # ]

GALGOVO
Piše: Boris Bogolin

Vatrogasna zajednica Grada Samobora organizirala je 25. svibnja u Galgovu pokaznu vježbu gašenja požara i spašavanje unesrećenih osoba u prometnim nesrećama.Vježbu je pripremio zapovjednik Zajednice Vladimir Domin sa stožerom.

Tijek vježbe
Zapovjednik DVD-a Galgovo Marijan Kufrin primio je dojavu građana da u neposrednoj blizini trafostanice u središtu Galgova gori stambeni objekt i da postoji opasnost širenja požara na susjedne objekte - društveni dom, dječji vrtić i privatne objekte. Na poziv sirene u vatrogasno spremište je pristiglo deset vatrogasaca. Vatrogasnim kombi vozilom krenuli su na gašenje požara visoko tlačnim modulom. Procjenom da je požar velikog razmjera, obavještava zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora Vladimira Domina, koji odmah daje naredbu zapovjednicima DVD-a Rude, Bregane i Samobora i JVP Samobor.

JVP Samobor u akciji
Dolaskom na mjesto požara zapovjednik Zajednice je procijenio veličinu požara te pristigle postrojbe odmah uputio na gašenje požara. U gašenju požara je sudjelovalo osam vatrogasnih vozila i 48 vatrogasaca.U tijeku intervencije dogodila se prometna nezgoda slijetanja osobnog vozila s ceste te su stradale tri osobe koje su vatrogasci JVP Samobor spasili izvlačenjem iz vozila.Na kraju je DVD Galgovo prikazalo vježbu gašenja vatrogasnom štrcaljkom iz 1930. godine.

Vježbu je promatralo stotinjak mještana, a prisustvovali su joj i gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, predsjednik Gradskog vijeća Boris Makarun te pročelnik Ureda za gospodarstvo Željko Radovanić.Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Vladimir Domin pozdravio je sudionike vježbe, zahvalio na uloženom trudu i sudjelovanju i izrazio nadu da će se više susretati na vježbama, a manje na pravim intrevencijama. Sudionicima vježbe je uručio prigodna priznanja.Gradonačelnik Filipec zahvalio je vatrogascima na njihovom predanom radu u gašenju požara i drugim intervencijama i aktivnostima u Samoboru. Obećao je da će Grad pronaći načine da se vatrogascima nabavi nova i suvremenija oprema. Glasnik SSN

26.05.2008. ...15:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters