RAFTING KUP MURA 2008.
[ # ]

ČAKOVEC

Edukativna, ekološka i natjecateljska akcija provedena po sedmi put zaredom, Rafting Kup Mura 2008., održana je u subotu na rijeci Muri. Odazvalo se dvjesto avanturista raspoređenih u 20 čamaca vođenih skipperima koji su brinuli i za sigurnost i za dobru plovidbu rijekom. Organizator Rafting Kupa Mura 2008. i ovaj je put bio Grad Čakovec u suradnji s općinama Goričan, Sveta Marija, Kotoriba i Donja Dubrava.

UČENICI GOSPODARSKE ŠKOLE NAJBRŽE VESLALI
Akcija kojom se okupljaju oni koji vole prirodu, ali i srednjoškolci, za učenike je imala i natjecateljsku komponentu. Oni su na određenim dionicama nastojali postići što kraće vrijeme, zbog čega su veslačko umijeće morali brzo svladati. Pokret raftera iza 8 sati ujutro bio je u Goričanu, odakle su posade ispratili folkloraši KUD-a Goričan i načelnik Općine Mario Moharić prigodnim riječima. Prva stanka u divljini bila je tek uvod u naporniju rutu prema Svetoj Mariji gdje su se sudionici okrijepili i pojeli po sendvič, a srednjoškolci odmjerili u trčanju s čamcem i preciznosti. Obratila im se i domaćica, načelnica Općine Sv. Marija Marija Frančić.

U Kotoribi su doček raftingaša organizirali pripadnici tamošnjeg DVD-a, a za učenike je ponovo organizirano nadmetanje u pecanju i plesu. Prije polaska na plovidbu zadnjom dionicom prema Donjoj Dubravi svima se obratila načelnica Općine Kotoriba Blaženka Zvošec. Na cilju u D. Dubravi, domaćin je bio načelnik Marijan Varga. Okrepa za sve posade bio je grah i konačno proglašenje najbržih veslača.

Učenici Gospodarske škole realizirali su najbolje vrijeme na dionicama koje su bile natjecateljske. Slijedi ih posada Tehničke, industrijske i obrtničke škole i trećeplasirana Gimnazija, zatim Graditeljska, Ekonomska i trgovačka škola, Srednja škola Prelog te školarci iz mađarske Nagykanizse. Prilikom proglašenja predsjednik Općinskog vijeća Donje Dubrave Darko Horvat iskoristio je priliku da zahvali na uspješnoj organizaciji čakovečkom gradonačelniku Branku Šalamonu, uručivši mu prigodan poklon, a Marijan Varga isto je učinio prema tehničkom organizatoru Rafing Kupa Mura 2008. Miodragu Novoselu, direktoru poduzeća Ekom.

I ovaj put rafting je organiziran besprijekorno. Poštivala se predviđena satnica, a za sigurnost su brinuli policajci, vatrogasci i spasioci. List Međimurje

22.05.2008. ...20:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters