20 GODINA DVD STARA SELA
[ # ]

STARA SELA

Svečanim mimohodom od Vatrogasnog doma do Roganca, u kojem je sudjelovalo više od stotinjak članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stara Sela, pokaznom vježbom, te svečanom sjednicom DVD Stara Sela iz Duge Rese obilježio je 20 godina svog osnutka.

Kekić: Rezultati su puno bolji no što smo očekivali i doista je u ovih 20 godina napravljeno jako puno
Osnovano u veljači 1988. godine, pod nazivom DVD Duga Resa odjeljenje 5. rajon, Društvo je tijekom godina raslo, kako s brojem članova, tako i s vatrogasnom opremom.DVD Stara Sela tijekom dva desetljeća imao je i veliku potporu građana, koji su pomagali dobrovoljnim prilozima, donacije gospodarstvenika i obrtnika, no najviše su prospretitetu vatrogasnog društva doprinjeli sami članovi svojim dobrovoljnim radom i aktivnostima. Tako je upravo zahvaljujući njima u Starim Selima izgrađena Kapelica sv. Florijana i Vatrogasni dom društva, a DVD je poznat i po organizaciji malonogometnog turnira u spomen na svog poginulog člana Ivana Furača, te tradicionalnoj uskršnjoj vuzmenki.

Prvih 20 godina je iza Vas: Vatrene Vijesti 911
Predsjednik DVD Stara Sela Božidar Kekić kaže kako su učinjenim iznimno zadovoljni.
- Rezultati su puno bolji no što smo očekivali i doista je u ovih 20 godina napravljeno jako puno. Iako nas je 5 godina rata unazadilo, za jedno mlado društvo, koje je krenulo tako reći ni iz čega, učinjeno je jako puno - ocijenio je Kekić.
Dobrim tempom žele i nastaviti, pa, uz ostalo, u potpunosti završiti svoj Dom, poboljšati vozni park, te pomladiti članstvo.
- Planiramo u potpunosti završiti Dom, kupiti navalno vozilo koje u gašenju požara može mnogo učiniti, razvijati i usavršvati se, te raditi na podmlatku - najavio je Kekić.

20 godina DVD Stara Sela obilježeno je i podjelom priznanja i medalja članovima Društva i onima koji su im pomagali tijekom rada, a priznanje za 40 godina rada u vatrogatstvu dobio je Ivan Kekić.A da DVD Stara Sela, koje broji oko 70 članova, ima budućnost, pokazuje i mladež ovog društva koja je aktivna na brojnim vatrogasnim natjecanjima. Radio Mrežnica

19.05.2008. ...18:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters