100.OBLJETNICA DVD NEDELIŠĆE
[ # ]

NEDELIŠĆE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nedelišće u subotu 17. svibnja obilježilo je 100. obljetnicu osnutka i uspješnog djelovanja. Svečani događaj počeo je u 15 sati kod Vatrogasnog doma te je uslijedio mimohod prema dvorani Mesapa gdje se proslava i nastavila.

Vatrene Vjesti 911 čestitaju prvih 100 godina
Vatrogasna zajednica Općine Nedelišće osnovana je 1993. godine i danas u njoj djeluje deset dobrovoljnih vatrogasnih društava koja okupljaju 737 članova. Ona vodi Upravni odbor s predstavnicima svakog od deset DVD-a među kojima je najstarije ono u Nedelišću. Dobrovoljno vatrogasno društvo Nedelišće utemeljeno je 17. svibnja 1908. godine radi zaštite ljudi i njihove imovine od vatrene stihije. Kao najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo u današnjoj općini Nedelišće mnogima je služilo i još uvijek služi kao uzor u djelovanju, te kao poticaj za utemeljenje drugih DVD-a u okolici. Danas društvo okuplja više od stotinu članova različitih dobnih skupina, od najmlađih pa do vatrogasnih veterana.

100 ti je godina tek
Kao uvod u obilježavanje 100. obljetnice rada, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedelišće u subotu 11.svibnja su održali vatrogasnu vježbu u koju su uključili još četiri društva i profesionalnu Javnu vatrogasnu postrojbu iz Čakovca. U prostorima Osnovne škole Nedelišće dobrovoljci DVD-a Gornji Kuršanec, Gornji Hrašćan, Slakovec i Pretetinec izbavljali su učenike iz goruće škole, u čemu su imali podršku JVP-a. Nedelišćanski vatrogasci podršku su pružali dišnim aparatima, a sva dobrovoljna društva zajedno pobrinula su se za pravodobnu dobavu vode za gašenje vatre. Dobro odrađena vježba ujedno je bila solidna najava svečanosti koja se održala u subotu 17. svibnja u Nedelišću, kada je DVD obilježilo100. obljetnicu postojanja i rada. List Međimurje

19.05.2008. ...16:24 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters