U KRANJU GORIO STAN
[ # ]

KRANJ

U Kranju je gorjelo.Stanovništvo je evakuirano,jedna osoba je teže ozljeđena, a četvero među njima i policajac su zatražili medicinsku pomoć.

Gorjelo na Planini u Kranju
U stambenom bloku na Planini u Kranju je došlo do požara.Odmah su pristigli policajci koji su osigurali mjesto događaja i omogučili vatrogascima nesmetani rad pri gašenju požara te evakuaciji ljudi. U vrijeme požara u stanu se nalazio 35 godišnji Kranjčan inače vlasnik stana,koji je zadobio teške opekline po glavi i tijelu te trovanje ugljičnim monoksidom. Brzom intervencijom Hitne pomoći prevezen je u Klinički centar Ljubljana gdje je ostao na lječenju.Kasnije je u Dom zdravlja prebačeno još četvoro ljudi među kojima i policajac koji su se nagutali dima dok su spašavali vlasnika iz prostorije.

Na požarište je stiglo 10 profesionalnih i 26 dobrovoljna vatrogasca sa 11 vozila. Voditelj vatrogasne postrojbe Kranj Matej Kejžar kazao je kako je bilo sreće jer pred zgradom nije bilo vozila koji bi ometali dolazak vatrogasaca i njihov rad.O požaru su bili na vrijeme obavješteni te pravodobnim izlaskom prišli gasiti dok se požar nije razbuktao. Prvotno je vatrogascima dojavljeno kako su tražene tri osobe, te se rasporedili u grupe.Dok je jedna grupa tražila unesrećene , druga je gasila požar.Kasnije se ustanovilo da se dvije osobe trenutno nisu nalazile u svojem stanu. VIDEO

Ostali stanari su pravovremeno evakuirani
Nakon gašenja požara ,požarište su preuzeli krim policajci koji će pokušati pronaći uzrok nastajanja požara.Po prvim neslužbenim informacijama najvjerovatnije je sve počelo u kuhinji,na štednjaku koji se potom proširio na ostale djelove kuhinje te jednim dijelom i na blagovaonicu. Dio stana je potpuno uništen,dok je drugi zadimljen te je potrebna potpuna sanacija stana.Šteta je procjenjena na oko 60.000 eura.

16.05.2008. ...22:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters