U DUGOM SELU ODRŽANA SKUPŠTINA VATROGASACA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
[ # ]

DUGO SELO
Piše:Goran Škarić

Pod domaćinstvom VZG-a Dugo Selo u četvrtak 8.5.2008. održana je 16. sjednice skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Osim delegata vatrogasnih Zajednica koji sačinjavaju županijsku Zajednicu sjednici su bili prisutni umjesto župana Stjepana Kožić Stjepan Puhelek član poglavarstva županije, gradonačelnik grada Dugo Selo Vlado Kruhak i dogradonačelnik Stjepan Bertek.

FotoArhiv:Prigorski kaj : godisnja skupstina VZG Zapresic
Ispred HVZ-a dopredsjednik Mijo Brlečić ujedno i predstavnik Vatrogasne zajednice Sisačko moslavačke županije, zatim načelnik DUZS Damir Trut, ispred Područnog ureda DUZS Petar Vitas i Damir Pilčik, Branko Čerkez predsjednik profesionalnih vatrogasaca u gospodarstvu, te predstavnici Vatrogasne zajednice grada Zagreba, Krapinsko-zagorske te Bjelovarsko- bilogorske županije.
Goste je prije samog početka rada sjednice pozdravio domaćin predsjednik VZG Dugo Selo Zvonko Novosel Dolnjak.

Na sjednici prezentiran je rad po svim segmentima, od intervencija, naglašeno je da se sve više ulaže u osposobljavanje vatrogasaca kroz projekte osposobljavanje za vatrogasna zvanja, a sve više se realiziraju osposobljavanja za specijalnosti. Također zavidan je rad i na natjecateljskom segmentu kroz Kup natjecanja koja organiziraju društva iz županijske Zajednice te organizacija gradskih i općinskih natjecanja dakao i županijskog.
FotoArhiv: : Breški Jalševec -žene
Što se tiče rada natjecateljskih ekipa osvrnulo se na nastup DVD-a Breškog Jalševca i Gornji Kučan na vatrogasnoj olimpijadi, te upućivanje u Kamp mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani. Dakako tu su i sufinanciranja nabavke vozila opreme gdje Zajednica izuzetno dobro prati te realizacija natječaja 200 + 200 = 50 %.

Nadalje prezentiran je i plan rada u ovoj već tekućoj godini kojeg je prezentirao tajnik županijske Zajednice Josip Novosel kao i pregled rada u protekloj godine. Plan se dijeli na pet cjelina, normativne i opće pretpostavke u zaštiti od požara, program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2008. godini, planiranje i provedba preventivnih aktivnosti, te rad stručnih službi Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Također delegati poslije prezentiranja financijskog plana prihvatili su planove za tekuću godinu, kao već i prije izvješća o radu u 2007. godini.Završetak rada sjednice obilježio je nastup KUD-a Preporod iz Dugog Sela.

09.05.2008. ...17:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters