SUSJEDI UGASILI POŽAR I POZVALI VATROGASCE
[ # ]

NOVI SAD

dnevnik online
U restoranu brze hrane „Taljige“, gde se služi roštilj, u Ulici Novosadskog sajma 48, izbio je požar . Vlasnik restorana Mihajlo Kuljić nije se uplašio vatre jer kako kaže posjeduje dobar sistem protupožarne zaštite, a kaže i da posjeduje dozvole za ovu vrstu djelantosti. Ipak, stanari su se obratili Sektoru za zaštitu i spašavanje pri novosadskom SUP-u sa zahtjevom da ispitaju okolnosti pod kojima se dogodio požar, jer su njihovi stanovi bili puni dima. Kako su naveli u dopisu, osoblje restorana u trenutku izbijanja požara nije ni pokušalo da ga ugasi.

Zaposleni nisu obavjestili stanare, ni vatrogasce, niti zvali policiju. Vatru su, kako navode, ugasili stanari uz pomoć protupožarnog aparata s kojim nisu znali rukovati radnici iz lokala. Susjedi su i pozvale vatrogasce koji su brzo stigli, ali nisu morali da interveniraju, jer je požar lokaliziran.

Prema riječima vlasnika Mihajla Kuljića, vatra je izbila nepažnjom jednog od radnika koji je bio na praksi.
- Kuhar koji je trebao početi raditi u restoranu podigao je rešetku da bi razgrnuo žar dok je ventilator bio uključen, što nikako nije smio učiniti - kaže Kuljić i objašljava da se upalio aktivni ugalj koji skuplja masnoću pri pečenju mesa.
- Nije bilo plamena - naglašava Kuljić i žali se kako su stanari napravili štetu prilikom korištenja protupožarnog aparata jer su bez potrebe „sve polomili“.

S druge strane, Skupština stanara iz Ulice Novosadskog sajma 48 pita se kako je moguće da u staroj stambenoj zgradi gde ne postoji sistem protupožarne zaštite radi lokal, gdje se peče roštilj, bez dimnjaka. Dim, kažu, izlazi kroz otvore na zgradi i ulazi u stanove, i ne postoji nadzor nad upaljenim ćumurom poslije radnog vremena.

„Kako je moguće da se žar, pepeo i smeće iz lokala iznosi i ostavlja pored zgrade i podruma, da li može vlasnik ’Taljiga’ da zakrči požarni put oko zgrade postavljanjem ljetnje terase. Ukopao je stubove i onemogućio prilaz vatrogasnom vozilu ka zgradi“, naveli su predstavnici Skupštine stanara u dopisu Sektoru za zaštitu i spašavanje. Oni podsjećaju na to da su se u prosincu prošle godine već obraćali ovoj službi, ali bezuspješno. Dnevnik online

08.05.2008. ...15:16 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters