OBEČANA OPREMA STIŽE TEK NA JESEN
[ # ]

BEOGRAD
Piše: Žarko Bogosavljević

Iako je gradska vlast odmah poslije tragedije u „Laundgu“ najavila da će novosadski vatrogasci pod hitno dobiti 18 milijuna dinara za nabavku opreme kako bi im poboljšali uvjete za rad, ova oprema još nije stigla do Vatrogasne brigade, a po svemu sudeći, u najboljem slučaju će stići tek na jesen.

Vatrogasci još bez pomoći grada


Razlog je taj što prije isplate ovog novca iz gradske blagajne Skupština grada mora usvojiti rebalans financijskog plana Fonda za protupožarnu zaštitu. Iako je od obećanja prošlo više od dva mjeseca, Skupština još nije zasjedala ovim povodom, a sada se čeka formiranje nove gradske vlasti. Pod pretpostavkom da će i nova gradska vlada smatrati da je ovaj novac neophodan vatrogascima, kao i da će se pitanje rebalansa riješiti odmah po formiranju vlade, a da nakon toga sljedi raspisivanje tendera i isporuka opreme, procjenjuje se da će oprema u najboljem slučaju stići poslije ljeta.

Predsjednik Fonda za protupožarnu zaštitu Dragan Mihajlović kaže da je sve spremno za kupovinu opreme. On je potvrdio da je prije trošenja 18 milijuna dinara potrebno da Skupština grada usvoji rebalans financijskog plana Fonda za protupožarnu zaštitu. Mihajlović smatra da neće biti problema da novi saziv Skupštine da saglasnost na izmjene plana jer su sve političke stranke svjesne da je potrebno pomoći vatrogascima. Ovim novcem će Fond za protupožarnu kupiti raznu opremu, rukavice, kapuljače, crijeva, mlaznice, spojnice, elektromotorne pumpe za vodu, opremu za disanje i drugo. Međutim, iako nam je u Vatrogasnoj brigadi rečeno da će se ovim novcem kupiti i pick-up za prijevoz opreme, Mihajlović kaže da to nije planirano.

- Čekamo da nam iz Ministarstva financija odgovore da li možemo nabavljati opremu preko četiri ili pet javnih ponuda, pošto će se tako lakše sve uraditi jer teško da jedan isporučitelj može da osigura i crijeva i kacige i dišne aparate. Zavisno od odgovora koji dobijemo, raspisaćemo tender - kaže Mihajlović.

Stiglo vozilo NIP-a
Što se tiče druge obećane opreme, ona je polako počela da stiže. Prošle nedjelje je pristiglo navalno vozilo kupljeno sredstvima iz nacionalnog investicionog plana, a uskoro će biti raspisan i tender za još jedno vozilo čiju nabavku, sa 20 milijuna dinara, financira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Vozilo kupljeno novcem NIP-a vatrogasci još nisu počeli koristiti pošto se čeka njegova registracija. Blic online

07.05.2008. ...15:43 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters