SVIBANJ JE MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA
[ # ]

ZAGREB

Vatrogasci će u svibnju posebno staviti naglasak na upozoravanje građana o mnogobrojnim opasnostima od požara.

U Hrvatskoj se mjesec svibanj obilježava kao Mjesec zaštite od požara, a Florijanovo, 4. svibnja, obilježava se kao Dan vatrogastva, priopćeno je danas iz Hrvatske vatrogasne zajednice.Tijekom svibnja Hrvatska vatrogasna zajednica i vatrogasne organizacije i postrojbe udružene u tu asocijaciju te Državna uprava za zaštitu i spašavanje posebnu pozornost pridaju preventivnoj zaštiti od požara, odnosno aktivnostima koje su usmjerene na upozorenja o mnogobrojnim opasnostima od požara.

Na Florianovo vatrogasci otvaraju svoja vrata
U svim naseljima u kojima postoje dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe vatrogasci otvaraju vrata svojih vatrogasnih domova i spremišta. Priređuju se vatrogasne vježbe ili na drugi način zorno ukazuje građanima, posebno mlađoj i starijoj populaciji, na brojne uzroke požara što ih ponajprije izaziva čovjek svojom nepažnjom i nemarom, te na osnovne mjere zaštite od požara koji sami žitelji mogu poduzeti.

Ističući da se na Dan vatrogastva treba podsjetiti što to čine vatrogasci, HVZ napominje da, kada svi bježe od požara, vatrogasci jure u vatru, spašavaju ljude i njihovu imovinu, izlažući pri tome i sebe životnoj opasnosti.
HVZ poziva građane da prate i pomognu aktivnosti vatrogasaca jer je svaka njihova akcija usmjerena ljudskoj dobrobiti i sigurnosti. Javno

03.05.2008. ...23:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters