15.GODIŠNJA SKUPŠTINA VZG SVETA NEDELJA
[ # ]



SVETA NEDELJA
Piše: Goran Škarić
Foto: Mali Ranger

Zadnje subote u ožujku održana je 15. redovna sjednica skupštine Svetonedeljske vatrogasne zajednice u prostorima vatrogasnog doma u Svetoj Nedelji. Radu sjednice osim zastupnika vatrogasnih društava uz Sveonedeljske vatrogasne zajednice bili su prisutni predstavnici poglavarstva i vijeća grada Sveta Nedelja Miroslav Benić i Ivica Pavić, donedavna gradonačelnica dr. Ines Balint, te predstavnici prijateljskih vatrogasnih zajednica gradova i općina Dugo Selo, Zaprešić, Jastrebarsko, Brdovec, Stupnik, tajnik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel koji je ujedno bio i predstavnik Zagrebačke županije u ime župana Stjepana Kožića, te načelnik županijske službe 112 Davor Spevec.

Svoj dolazak ispričali su predstvanici Vatrogasnih zajednica općina Pisarovina i Klinča Sela koji svoje delegacije nisu uputili jer su i sami održavali redovne godišnje sjednice skupština svojih Zajednica.Predsjedavajući Goran Škarić, pošto je tajnik Damir Marenić poslovno odsutan u sažetom izvješću prezentirao rad u protekloj godini, pa tako je spomenuto da su Svetonedeljski vatrogasci u sklopu Zajednice protekloj godini, održali devet sastanaka predsjedništva, četiri sastanaka zapovjedništva te dva sastanaka predsjedništva i zapovjedništva VZG-a Sveta Nedelja, dva sastanka Komisije za osposobljavanje vatrogasnih kadrova , četiri sastanka Komisije za vatrogasnu mladež i natjecanja,tri sastanka predstavnika VZG-a Sveta Nedelja sa gradonačelnicom i dogradonačelnikom grada Sveta Nedjelja.

Nadalje pod pokroviteljstvom Zajednice održan je 2. skup blogera i webmastera vatrogasaca iz cijele Hrvatske, Zajednica je bila pokrovitelj vatrogasnih natjecanja 11. Kup Kerestinca, 6. memorijal Pavla Ivanca i 2. Kup Strmca, a sufinancirano je školovanje članova DVD-a iz Zajednice za zanimanje vatrogasac. Vršeno je osposobljavanje članova za vatrogasna zvanja i specijalnosti

U operativnom segmentu u protekloj godini DVD Kerestinec imalo je osam intervencija, DVD Rakitje jedanaest intervencija, DVD Strmec dvanaest intervencija, DVD Sveta Nedelja dvadeset i osam intervencija, od toga bilo je trinaest intervencija stambenih objekata, osam intervencija gospodarskih objekata, dva požara prometnih sredstava – automobila, petnaest tehničkih intervencija, dvadeset i jedna intervencija gašenja požara na otvorenom prostoru, na sedam intervencijama DVD-i iz Zajednice sudjelovali su na interveniranju sa pripadnicima JVP Samobor a na dvije intervencije sa pripadnicima JVP Zagreb Ispostava Jankomir.

U daljnjem tijeku rada sjednice prezentirani su i planovi koji su također ambiciozni po svim segmentima vatrogasne djelatnosti i djelatnostima vatrogasnih društava, a kako je napomenuo predsjedavajući Goran Škarić neki projekti su i pri kraju realizacije bez obzira na početak poslovne godine. SLIKE

Pri kraju rada sjednice podijeljeni su prigodni pokloni odnosno priznanja bivšoj gradonačelnici dr. Ines Balint, te bivšem dogradonačelniku Zlatku Habdeliću koji je bio spriječen biti na sjednici, koje je uručio zapovjednik VZG-a Sveta Nedelja Nevenko Čižmešija.Na kraju se predsjedavajući Goran Škarić zahvalio svima na suradnji u proteklom poslovnom razdoblju kako predstavnicima gradskog poglavarstva, tako i predstavnicima prijateljskih vatrogasnih Zajednica kao i krovnoj organizaciji vatrogastva u Zagrebačkoj županiji te i zastupnicima u skupštini Svetonedeljske vatrogasne Zajednici i članovima ostalih tijela Zajednice.

30.03.2008. ...13:44 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters