SURADNJA VATROGASACA I PD BUNDEK
[ # ]

SVETI MARTIN NA MURI
Piše: A . Ličanin

U prostorima Seoskog turizma Goričanec u Svetom Martinu na Muri planinarsko društvo Bundek održalo je redovnu godišnju skupštinu. Iz izvješća koje je dala predsjednica društva Sonja Vršić vidljivo je da je 2007. godina za bundeke ujedno bila i najuspješnija. Sastajali su se na redovitim tjednim sastancima koji su bili češći u vrijeme organiziranja Vincekovog pohoda koji obara rekorde posjećenosti u Hrvatskoj.

Najvažnija aktivnost našega duštva je organizacija izleta i pohoda, u čemu smo i prošle godine bili vrlo uspješni. Iako smo planirali velik broj pohoda, čak 33, ostvarili smo ukupno 51. Tradicionalni pohodi bili su nam Vincekov pohod u siječnju, Raduha u ožujku, Gradski špancer u svibnju, Izvor Mure u rujnu, Puni mjesec koncem listopada na Ivanščici te završni, Silvestrov pohod prijateljstva na Mohokos. Pridružilo nam se i dosta osnovnoškolaca, pa smo im lani organizirali Rusov pohod na Medvednicu i Japetićev pohod u Samoborsko gorje, u čemu nam se pridružilo puno roditelja - rekla je između ostalog S. Vršić te izdvojila da su u ožujku imali projekciju videozapisa s planinarenja Anđelka Hrženjaka po Italiji i Švicarskoj.

Za Dan Grada M. Središće sudjelovali su u organizaciji Gradskog kotlića, na godišnjoj skupštini Planinarskog saveza u Zagrebu, školovali tri člana na organiziranom tečaju za markaciste na Medvednici - Ranku i Zorka Šušteršiča te Sonju Vršić. Na skupštini je izražena nada da će markacisti imati dosta posla oko markacija Međimurskog planinarskog puta.Tijekom studenoga lani bundekovci su organizirali planinarsku školu uz pomoć članova čakovečkog PD-a Međimurje.

- S obzirom da je ovo bilo prvi put s naše strane, osjećali smo veliku potrebu za teorijskim znanjem kako bismo bili sigurniji u praktičnim dijelovima. Školu je uspješno završilo četrdesetak članova - istaknula je predsjednica.PD Bundek dobro surađuje s mnogim udrugama u Gradu, osobito s dobrovoljnim vatrogascima i Društvom žena te udrugom Sport za sve.

- Vinckekov pohod, deseti po redu, ove godine oduzeo nam je mnogo energije zbog dodatnog angažmana oko jubilarne tombole. Krasan dan, velika masovnost, dobra medijska popraćenost samo su neki od razloga zbog kojih organizaciju možemo nazvati uspješnom. Rekordan broj od oko 1.800 sudionika govori dovoljno, no ipak, najsretniji smo bili kad smo otpratili i posljednjeg gosta i dobili povratnu informaciju da su se svi sretno vratili kućama - rekla je Sonja Vršić.

U ovoj godini planinari predviđaju Rusov pohod s podmlatkom i izlet na Bilogoru, Oštri Medvjeđak i Plitvice u travnju, Gradski špancer, Tri srca, Golicu, Samoborsko gorje, Dimekov memorijal, Velebit i druge u svibnju. Za lipanj predviđaju odlazak u Kapošvar, Austriju i na Učku, zatim u Mariju Bistricu, Bijele i Samarske stijene i Mangart u srpnju. U kolovozu se spremaju na Dinaru, Triglav i u Turnišće, a tijekom rujna na 6. pohod na izvor Mure. Uz brojne druge aktivnosti, predviđaju obilježavanje jubileja - 10-godišnjice društva. List Međimurje

28.03.2008. ...15:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters