SEMINAR ZA BUDUĆE OPERATERE VATROGASNE MREŽE
[ # ]

SVETA NEDELJA

Danas je u prostorijama vatrogasnog doma DVD Sveta Nedelja održan seminar za operatere Vatrogasne mreže za područje zapadnog dijela zagrebačke županije. Tako su se tu našli predstavnici Zajednica Pisarovina, Dubravica, Zaprešić, Jakovlje, Sveta Nedelja, Samobor, Brdovec, Klinča Sela , Jastrebarsko te samostalnih DVD-a Bistra , Luka, Marija Magdalena i Stupnik. Nadalje seminaru su prisustvovali i predsjednik vatrogasne zajednice zagrebačke županije gospodin Stjepan Ptićek te administrativni tajnik Marija. Glavni predavač bio je Ivica Sikra iz Hrvatske Vatrogasne Zajednice.

Odmah na početku predavanja Ivica Sikra je upoznao polaznike o programu u koji se uložilo velika sredstva i zato ga treba shvatiti ozbiljno , a prednost za vatrogasce je to što taj program Zajednice i Društva ne košta ništa.U samu Vatrogasnu mrežu do sada je upisano oko 22000 članova što je premašilo sva dosadašnja očekivanja te se sa budućim operaterima očekuje još veči porast upisanih članova i podataka kako bi se Mreža što prije upotpunila. Sikra je objašnjavao detalj po detalj uz pojedina pitanja polaznika o nejasnoćama ,te su se neke anomalije odmah upisivale u notes kako bi se što prije otklonile.

Između ostalog sporna pitanja su se odnosila na prijelaz članova iz jedne županije u drugu, zatim koji će operater preuzeti člana ukoliko je pripadnik JVP-a i DVD-a te da li je potrebno upisivati podatke o mladeži pošto su njihovi identiteti zakonom zaštićeni. Usputna informacija za sve vatrogasce je ta da će uskoro HVZ izdati nove Vatrogasne iskaznice, koje smo imali priliku i vidjeti kako će izgledati.

U ime domaćina prisutnima se zahvalio zapovjednik Zajednice Nevenko Čižmešija dok je zahvalu u ime HVZ-a prenio Ivica Sikra koji je pohvalio gostoprimstvo te podijelio Ugovore operaterima koje moraju u što kraćem roku dostaviti u ured Županijske organizacije.Sa održanim predavanjem iznimno je bio zadovoljan i predsjednik VZZŽ gosp. Stjepan Ptićek . Moram spomenuti da su tu bila i znana blogerska lica Tomek ,tomek1, Spinaker, Čižma, Sik, Davor, Mali Ranger i Ranger te iskoristili susret za jedno ugodno druženje.

03.03.2008. ...20:01 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters