GRADIŠĆANSKI HRVAT ANDREAS JANDRISITS PRIKUPIO 6000 EURA ZA OBITELJI NASTRADALIH VATROGASACA
[ # ]

OBERWART
Piše: Žaklina Jurić

Gradišćanski Hrvat Andreas Jandrisits iz grada Oberwarta jučer je splitskom pjevaču Goranu Karanu predao ček na 6000 eura pomoći obiteljima vatrogasaca nastradalih ovoga ljeta u katastrofalnom požaru na Kornatima.

Akcija je u Austriji organizirana nakon što je Karan nazvao Andreasa s kojim je surađivao u tamburaškom orkestru iz Pinkovca. Objeručki prihvaćajući ideju koja je došla iz Hrvatske Andreas je prvo otvorio internet stranicu, a zatim i dva računa na kojima se primala pomoć.

Ne zadovoljavajući se samo s tim uskoro je organiziran i koncert u Gradišću na kojem su sudjelovali pjevači iz Splita, ali je održana i nogometna utakmica Split Starsa.

- Uz ljude iz Splita u humanitarnoj je akciji sudjelovalo i Hrvatsko kulturno društvo iz Gradišća, javni bilježnici iz Austrije i Gradišćanski pokrajinski parlament. Sakupili smo točno 5.855 eura. Znam da nije neki veliki iznos, no drugi put će valjda biti bolje. Novac ćemo uplatiti na račun obitelji vatrogasaca nastradalih u toj groznoj tragediji. Ovo sve činim kao zahvalu za godinu koju sam proveo u Splitu. Tu mi je stvarno bilo lijepo i uvijek se rado vraćam ovome gradu - rekao je Jandrisits.
Glas Dalmacije

01.03.2008. ...07:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters