POŽAR U OSNOVNOJ ŠKOLI U POGANOVCIMA
[ # ]

POGANOVCI

Dvanaest učenika Osnovne škole Hinka Juhna u Podgoraču, područne škole Poganovci, u utorak je ujutro gotovo ostalo bez svoje škole. Naime, oko 5 sati vatrogasci DVD-a Našice zaprimili su dojavu o požaru u poganovačkoj školi i njihovom brzom i efikasnom intervencijom spriječena je moguća katastrofa.

Vatrogasci su s dva navalna vozila požar gasili oko sat i pol. Do požara je došlo uslijed tehnički neispravno izvedenog dimnjaka te se vatra proširila na drvenu gredu. Šteta je procijenjena na oko 3000 kuna, a dok se sve ne sanira, učenici ne mogu imati nastavu u svojoj školi.

– Nastava je za 12 učenika od prvoga do četvrtoga razreda iz poganovačke škole trenutačno organizirana u školi u susjednim Budimcima. Vidjet ćemo hoće li tako i ostati ili ćemo organizirati prijevoz učenika u matičnu školu u Podgorač – kaže Zdenka Vukomanović, ravnateljica OŠ Hinka Juhna.

Ravnateljica je zajedno s načelnikom Općine Podgorač Goranom Đanićem i predsjednicom Vijeća Zoricom Gudelj posjetila poganovačku školu, a načelnik Đanić obećao je da će Općinsko poglavarstvo odobriti jednokratnu financijsku pomoć za dio sanacije požarom uništene školske zgrade. Svi su sretni što nitko nije stradao, jer je to sada najvažnije, a škola će se već obnoviti.

Sreća u cijeloj ovoj situaciji je i što do požara nije došlo za vrijeme pohađanja nastave. Školska zgrada datira iz 1910. godine, a sada ostaje pronaći rješenje kako je najbrže sanirati kako bi poganovački osnovnoškolci čim prije mogli ponovno u svoju školu. Večernji List

20.02.2008. ...18:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters