STARICA SE UGUŠILA GASEČI POŽAR SVOJE TROŠNE KUĆE
[ # ]

KUTINA / ZADAR / KARLOVAC / ŽUPANJA

Pišu: K. Djetlić, N. Radić-Ančić, M. Pušić, S. Butigan
Foto: Miro Arbutina i Andrija Lučić/Cropix

U požarima koji su od petka izbili u Kutini, Zadru i Karlovcu jedna je starica izgubila život, zapaljen je dio upravno-skladišne zgrade Kauflanda, a izgorjela su i dva vozila. Od gušenja dimom u svojoj je kući u selu Gojlo pokraj Kutine u noći s petka na subotu preminula Ana Pateljak (84).Baka Ana, koja je u trošnoj kućici živjela sama, palila je peć na kruta goriva, no vatra joj je zahvatila odjeću. Starica je vodom uspjela ugasiti vatru, ali se ugušila otrovnim dimom. U subotu oko 3 sata požar je zahvatio dio upravno-skladišne zgrade trgovačkog centra Kaufland u Hebrangovoj ulici u Zadru.

Nepoznati su počinitelji zapalili odbačene bale PVC ambalaže kojom se oblaže dostavljana roba. Uslijed velike temperature puklo je prozorsko staklo na zgradi pa se požar proširio na ured iznad skladišta. U uredu je vatra zahvatila police s arhivskom građom koja je djelomično izgorjela, a nagorio je i dio namještaja u uredu.Nakon što se uključio sustav za protupožarnu zaštitu požar se ugasio, ali je voda oštetila dio uskladištene robe. U Kauflandu još procjenjuju kolika im je šteta nanesena, a potraga za piromanom i njegovim eventualnim pomagačima još traje.

Na parkiralištu autolimarske radionice Auto lim lak u gradskoj četvrti Mostanje u subotu oko 18 sati došlo je do požara na dva vozila, kamionu Mercedes te VW 1300, tzv. Bubi koji su tamo bili na popravku. Brzom intervencijom karlovačkih vatrogasaca vatra je ugašena, a šteta se procjenjuje na oko 40.000 kuna. U selu Gunja u županjskom kraju sinoć je u požaru izgorio krov dvorišne zgrade iza obiteljske kuće 80-godišnjaka u Ulici braće Radića 77. Jutarnji List

18.02.2008. ...07:21 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters