ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a MIHOVLJAN
[ # ]

MIHOVLJAN

U Mihovljanu su se prošle subote na redovnoj godišnjoj skupštini okupili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mihovljan, a u službenom dijelu druženja izvješće o radu u protekloj godini podnio je predsjednik društva.

Prošle godine društvo je svoje aktivnosti usmjerilo na opremanje vatrogasne postrojbe, pa je nabavljeno 10 zaštitnih odijela, s popratnom opremom, kupljene su četiri usisne cijevi te dva zaštitna respiratorna uređaja i četiri maske, a kako je istaknuto u izvješću u ovu profesionalnu opremu uloženo je 88 tisuća kuna. Također ulagalo se u popravak i održavanje vatrogasnih vozila, tako da društvo sada raspolaže sa kvalitetnom opremom i spremni su za vatrogasne intervencije.

Mihovljanski vatrogasci lani su bili aktivni i na edukaciji svojih članova, raznim natjecanjima te drugim manifestacijama, a posebno je istaknuto domaćinstvo 4. županijskog natjecanja u rujnu prošle godine, kada je Mihovljan bio centar zagorskog vatrogastva. U dva dana vikenda društvo je ugostilo 114 ekipa, odnosno oko 1.300 vatrogasaca iz cijele Krapinsko-zagorske županije, a za vrlo dobru organizaciju natjecanja dobili su pohvale od čelnih ljudi županijske vatrogasne zajednice. Povodom Miholjskih dana društvo je organiziralo četverodnevni program, te su uz pomoć raznih sponzora iz Mihvoljana i okolnih općina organizirali tombolu, s koje su prikupljena sredstva iskoristili za nabavku vatrogasne opreme.

U program rada ove godine uvršteno je daljnje preventivno djelovanje po pitanju zaštite od požara, planiraju se redovne vatrogasne vježbe te održavanje vozila i prostorija doma, kao i nabavka nove opreme prema financijskim mogućnostima. Potporu radu mihovljanskim vatrogascima na skupštini su iskazali načelnik općine Zlatko Bartolić, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivica Glas, zapovjednici susjednih Javnih vatrogasnih postrojbi Krapina i Varaždin, a nastavak suradnje načelnik područnog ureda za zaštitu i spašavanje Damir Čičko te predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava. Radio Zlatar

12.02.2008. ...20:34 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters