PhotobucketPhotobucket VK-OMIŠ

Tablica
SENIORI

klub utak. pob. ner. por. skor bod.
1.Podgora 8 6 0 2 110:81 12
2.Pučišća 8 5 2 1 78:65 12
3.Rogotin 7 3 2 2 96:88 8
4.Korenat 7 3 0 4 67:86 6
5.Omiš 7 1 2 4 82:84 4
6.Kaštela 7 1 0 6 55:82 2

JUNIORI

klubovi utak. pob. ner. por. skor bod.
1. Pučišća 5 4 1 0 56:20 9
2. Omiš 5 4 0 1 41:16? 8
3. Korenat 5 2 1 2 16:43? 5
4. Rogotin 5 0 0 4 14:29? 0

VK-OMIŠ

19.08.2008., utorak

NEKOLIKO NOVIH SLIKA

Pobjednik ankete najbolji igrač VK Omiša je Sveto Dobrota sa 36 % glasova. Pobjedu je ostvaio osvojivši 22 glasa, 4 više od drugoplasiranog Nikole Vulića koji je završio na 30 %. 3. mjesto, Goran Škarić 23%, 14 glasova. Posljednji dvojac, braća Buljevići, inače umirovljeni dvojac koji ove sezone nisu igrali vaterpolo, uspjeli su uhvatiti tek nekoliko glasova. Bolji je bio mlađi Kruno, 5 glasova, 8%, dok su Nikolina 2 glasa bila dovoljna za 3%.

Tko je najbolji igrac VK Omisa?

Selection Votes
Nikola Vulic 30% 18
Goran Skaric 23% 14
Sveto Dobrota 36% 22
Kruno Buljevic 8% 5
Nikola Buljevic 3% 2

61 votes total

Image and video hosting by TinyPic
Sveto Dobrota

NEKOLIKO NOVIH SLIKA

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

- 20:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

16.08.2008., subota

DVOSTRUKA POBJEDA PUČIŠĆANA

Finalna utakmica sezone bila je pravi spektakl za juniore koji su odlučivali o prvacima lige. Uoči utakmice gajili smo nadu u pozitivan rezultat, međutim očekivanja su bila viša od realnih mogučnosti. Već na samom početku gosti su se odvojili na 4 :1 te su visoku razliku čuvali tokom cijele utakmice. Konačnih 11 : 6 u ovom trenutku su realan omjer kvalitete, no treba naglasiti da bi rezultat sigurno bio neizvjesniji da je za nas igrao Ivo Pivčević. Inače, tu smo se susreli sa nekorektnošću uprava gostiju koji su, vjerojatno u strahu od spomenutog igrača, prijavili ga i tako ga onmogućili da igra u toj utakmici. Očito im je promaknulo to da Ivo uopće nije u Omišu, već je na pripremama sa mladom reprezentacijom.
Kako bilo Pučišćani su prvaci juniorske lige, a seniori su im novom pobjedom u Omišu došli na korak od titule u svojoj konkurenciji. Jedini preostli konkurent, VK Podgora igra posljednju utakmicu 16. 8. protiv Omiša te će se sve razriješiti nakon te utakmice.
Što se naše 1. ekipe tiče, mi smo predzadnji i tu ćemo ostati bez obzira na ishod posljednjeg kola. Priznajemo očekivali smo više, no ovu sezonu morat ćemo što prije zaboraviti. Sljedeći post biti će objavljen nakon gostovanja u Podgori i to bi trebao biti službeni kraj sezone. Preostao je samo evntualni turnir juniora u Gradcu, ali radi nedostatka igrača koji će do tog termina ostat u klubu i to je pod velikim upitnikom.
Kako više nema video zapisa sa utakmica stavljam nekoliko fotografija nevezanih za utakmice.

Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket

- 19:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.08.2008., ponedjeljak

PRILIKA ZA ZLATO

Naravno, ovaj naslov nema nikakve veze sa seniorima Omiša koji su u Dugom Ratu upisali novi poraz u tablici koju vam po prvi put ekskluzivno donosim na ovom blogu. Rezultat, ako koga zanima bio je 14 : 11. Time Omiš ostaje pretposljednja momčad lige, ispod nas su samo Kaštela koje smo jedine pobijedili i to na početku sezone. Nakon toga su uslijedila 2 remija u Rogotinu i Pučišćima, a ostalo sve znate. Sljedeća utakmica igra se 12. 8. u Omišu protiv Pučišća.

Da se vratimo na naslov, ovo je rezultat koji nitko uoči sezone nije očekivao. Juniori Omiša trenutno su na 2. mjestu jednu utakmicu prije kraja. Ta utakmica je ona s Pučišćima i ako pobjedimo osvajamo 1. mjesto 3. HVL skupina Split. Inače ovome svemu prethodila je nevjerojatno tijesna pobjeda u Dugom Ratu. Nakon čak 7 : 3 za domaćine u prvom dijelu, Omišani su napravili veliki preokret i na kraju slavili 12 : 11. Treba naglasiti kako bi sve bilo puno lakše za goste da njihov vratar I. Vulić tj. ja nije bio onemogućen igrati u toj utakmici zbog zdravstvenih razloga. Ipak, zamjena Ante Burić zadržao je koncentraciju u ključnim trenucima te smo na koncu ipak slavili.
Što se tiče posljednje utakmice, bit će jako teško. Jedini poraz ove sezone doživili smo upravo od Bračana, no ipak se nadamo da će nam srčana igra i domaći teren omogućiti da najmanje budemo ravnopravan suparnik gostima koji su ipak favoriti.

Tablica nakon VII. Kola - Seniori

klubovi utak. pob. ner. por. skor bod.
1. Podgora 8 6 0 2 110:81 12
2. Pučišća 8 5 2 1 78:65 12
3. Rogotin 7 3 2 2 96:88 8
4. Korenat 7 3 0 4 67:86 6
5. Omiš 7 1 2 4 82:84 4
6. Kaštela 7 1 0 6 55:82 2

Tablica nakon V. Kola - Juniori

klubovi utak. pob. ner. por. skor bod.
1. Pučišća 5 4 1 0 56:20 9
2. Omiš 5 4 0 1 41:16? 8
3. Korenat 5 2 1 2 16:43? 5
4. Rogotin 5 0 0 4 14:29? 0

- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.08.2008., subota

GRADAC 2008

Domaćini turnira u Gradcu navikli su proteklih godina održavat turnire u kadetskoj kategoriji. Međutim nisu navikli svake godine pomaknuti dobnu granicu kako bi turnir bio u skladu sa godištem dozvoljenim za igranje kadetskih utakmica. Naravno, to su samo detalji i nikome posebno ne štete, osim što je neobična činjenica da je naš najbolji igrač Marino Delić, inače na posudbi u seniorima Omiša doživio da ga nazivaju kadetom. Ima tu i ostalih igrača 90., 91. godišta koji objektivo nisu kadeti, nego juniori, ali ponavljam, to su samo detalji.
Inače nema nekih zamjerki što se tiče organizacije, Gradac je uvijek bio ugodno mjesto za igranje vaterpola. A što se tiče samog vaterpola prvo što treba spomenuti da smo mi, Omišani nakon dugo vremena ponovno pobjednici turnira. Ovoj generaciji to je prvi takav uspjeh, a ohrabrujuće je to da bismo to definitivno mogli ponoviti dogodine.
Dvije "lake" pobjede, prva protiv domaćina koji su bili optimisti pa su mislili da će lako s nama jer smo prošlih godina bili slabi. Do kraja 3. četvrtine primili smo samo 3 gola te je bilo nekih 7 razlike. Međutim, tada domaćini mijenjaju taktiku, igraju tzv. "indijanca" što je izazvalo neobjašnjiv pad u našoj igri. Često su ti indijanci ostajali nečuvani što je, uz veliku pomoć suca, dovelo domaće na 2 razlike. Kad kažem veliku pomoć suca mislim na čak 5 dosuđenih peteraca u korist ekipe Gradca, od toga 3 iskorištena.
Pobjeda ipak nije došla u pitanje i tako je prva polufinalna utakmica privedena kraju.
Nakon toga nastupila je utakmica Korenta i gostiju iz Rumunjske, Astre Arad. Dugoraćani su dugo kontrolirali utakmicu sve do trenutka kada im se dogodilo praktički isto što i nama. Rumunji su od -6 došli na neriješeno i dok je Marino Bilić, trener Korenta gubio živce na klupi ( i oko klupe) njegovi igrači su plivali prema porazu. Do poraza ipak nije došlo, presudio je jedan pogodak te je završili 11 : 10 za Korenat.
Nakon ručka - tobogani i odmor, a zatim i utakmica za 3. mjesto između domaćina Gradca i Rumunja. Rumunji su se doimali kao bolja ekipa, ipak na koncu Gradac je odnio treće mjesto.
U 9 sati, finale između 2 dobro poznata rivala. Počeli smo loše. Gosti su poveli i vodili su 5 : 2 u drugoj četvrtini. Kada je naša igra u obrani malo očvrsnula došlo je do novog preokreta kojih definitivno nije nedostajalo na ovom turniru. Kako je utakmica išla kraju naša prednost se sve više povećavala dok posljednji zvižduk nije označio kraj i donio Omišu juniorima Omiša prvu pobjedu nakon dugo vremena na jednom turniru. 11 : 6, Dugoraćani su bili dobra ekipa i zasluženo su drugi.

Odmah nakon utakmice proglašenje najboljih pojedinaca i dodjela pehara:

Najbolji strijelac: igrač Korenta (bit će promijenjeno)
Najbolji golman: vratar Gradca ( - I I - )
Najbolji igrač : Toni Barišić, VK Omiš

Fair Play: Astra Arad
3. mjesto: VK Gradac
2: mjesto: VK Korenat Point
1: mjesto: VK Omiš

Trofej za prvo mjesto podigao je kapetan VK Omiša Ivan Vulić, tj. ja...

Slike sa turnira bit će objavljene nakon što budu stavljene na službenu stranicu sd Gradac.

- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2008., petak

REZLUTATI NOVIH KOLA

Ponovno sa zakašnjenjem, ali napokon su stigli rezultati 3. 4. i 5. kola za seniore i 2. i 3. za juniore.
Prije toga treba spomenuti da su utakmice protiv Dugog Rata u Omišu 2 puta odgađane zbog neprimjerenih vremenskih uvjeta za igru te su odigrane tek nakon gostovanja u Pučišćima.

Dakle, na Braču su se odigrale tri utakmice, iako te kadetske više ne izazivaju poseban interes, te se čak ni vrijeme nije mjerilo kako treba.
Seniorska utakmica bila je vrlo neizvjesna što svjedoči i konačni ishod - još jedan remi. Poslije ove utakmice postalo je jasno da sa neriješenim rezultatima ne možemo daleko dogurati, te da nam vrh tablice sve više bježi. Juniori, u ne baš najboljem izdanju, nisu pronalazili put do gola domaćeg vratara Luke Vulića (nismo u rodu op. a.), pa je završilo skromnih 6 : 2. za domaćine.

Nakon toga ugostili smo naše najveće rivale - VK Korenat "Point!" Ne možemo ne primjetiti da naši protivnici imaju ugodan odnos sa sponzorima, stoga im ne padaju teško svakogodišnji izleti u Slovačku ili negdje drugdje na odigravanje zimskih turnira.
A što se tiče samih utakmica mogu reći da su amplitude u kvaliteti bile značajne, možda i neočekivane. Kadeti Omiša su uvjerljivo poraženi, no mislim da se to ni u kojem slučaju ne da usporediti sa porazom juniora Korenta nakon toga. Naime, bilo je nevjerojatnih 22 : 6. Jeli im voda ušla u uši ili im je bilo prehladno (golmanima sigurno je), u to neću ulazit. Sigurno je jedino to da Ivo Pivčević donosi veliku prevagu u našoj igri, te da bi nam puno pomogao da je bio na Braču u prošlom kolu.
Seniori su napokon doživjeli i prvi poraz sezone, a dan nakon toga uslijedio je i drugi protiv Podgore. Ne mogu vam sa sigurnošću reći rezultat, jedino da smo se u svakoj od tih utakmica dobro nosili s protivnikom, no na kraju smo svaki put ostali praznih džepova. Neću puno govoriti ni o igri jer vam donosim videa s posljednje dvije utakmice seniora sa Dugim Ratom i Podgorom, tako da možete prosuditi sami.
Napomenut ću još i to da je trener Omiša Tonči Vulić dobio crveni karton na utakmici protiv Korenta te je dobio suspenziju jedne utakmice nemogućnosti vođenja momčadi s klupe. Na toj funkciji ga je, u sljedećem kolu, zamijenio Branko Bjelanović, inače među legendarnijim trenerima Omiša u povijesti kluba.
Podsjetimo se, prije dvije godine dobio je trofej za najboljeg trenera juniorskog turnira u Gradcu jer je dvaput skočio obučen u more i smirivao tenzije koje su bile učestali problem tog turnira.
U ovom trenutku ne mogu vam dati točne informacije o tome hoće li Branko ostati trener do kraja sezone, no to je lako moguće s obzirom da Hrvoje Bobanović vjerojatno odlazi sa Ivom Pivčevićem koji odlazi na pripreme sa mladom reprezentacijom. Ukoliko te informacije nisu točne bit će promijenjene.

U nedjelju je i ovogodišnji turnir juniora u Gradacu. Bilo je nekih nedoumica hoćemo li mi opće nastupiti zbog manjka igrača, no vjerojatnije je da ipak hoćemo. To je i jedini odlazak u Gradac ove sezone jer vaterpolisti Gradca od ove sezone igraju u Dubrovačkoj ligi. Savjetujem Rogotinjanima da i oni razmisle o tome i time poštede i sebe i nas dugotrajnih putovanja.

Premda još uvijek svi tehnički problemi nisu uklonjeni nadam se da će sljedeći post biti nakon tog turnira.

A sada pogledajte i ova 2 videa:

VK Omiš : VK Korenat Point



VK Omiš : VK Podgora


- 15:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2008 (5)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Photobucket
Photobucket

Urednik ovog bloga je Ivan Vulić, član VK Omiša