Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vaterpoloklubomis

Marketing

REZLUTATI NOVIH KOLA

Ponovno sa zakašnjenjem, ali napokon su stigli rezultati 3. 4. i 5. kola za seniore i 2. i 3. za juniore.
Prije toga treba spomenuti da su utakmice protiv Dugog Rata u Omišu 2 puta odgađane zbog neprimjerenih vremenskih uvjeta za igru te su odigrane tek nakon gostovanja u Pučišćima.

Dakle, na Braču su se odigrale tri utakmice, iako te kadetske više ne izazivaju poseban interes, te se čak ni vrijeme nije mjerilo kako treba.
Seniorska utakmica bila je vrlo neizvjesna što svjedoči i konačni ishod - još jedan remi. Poslije ove utakmice postalo je jasno da sa neriješenim rezultatima ne možemo daleko dogurati, te da nam vrh tablice sve više bježi. Juniori, u ne baš najboljem izdanju, nisu pronalazili put do gola domaćeg vratara Luke Vulića (nismo u rodu op. a.), pa je završilo skromnih 6 : 2. za domaćine.

Nakon toga ugostili smo naše najveće rivale - VK Korenat "Point!" Ne možemo ne primjetiti da naši protivnici imaju ugodan odnos sa sponzorima, stoga im ne padaju teško svakogodišnji izleti u Slovačku ili negdje drugdje na odigravanje zimskih turnira.
A što se tiče samih utakmica mogu reći da su amplitude u kvaliteti bile značajne, možda i neočekivane. Kadeti Omiša su uvjerljivo poraženi, no mislim da se to ni u kojem slučaju ne da usporediti sa porazom juniora Korenta nakon toga. Naime, bilo je nevjerojatnih 22 : 6. Jeli im voda ušla u uši ili im je bilo prehladno (golmanima sigurno je), u to neću ulazit. Sigurno je jedino to da Ivo Pivčević donosi veliku prevagu u našoj igri, te da bi nam puno pomogao da je bio na Braču u prošlom kolu.
Seniori su napokon doživjeli i prvi poraz sezone, a dan nakon toga uslijedio je i drugi protiv Podgore. Ne mogu vam sa sigurnošću reći rezultat, jedino da smo se u svakoj od tih utakmica dobro nosili s protivnikom, no na kraju smo svaki put ostali praznih džepova. Neću puno govoriti ni o igri jer vam donosim videa s posljednje dvije utakmice seniora sa Dugim Ratom i Podgorom, tako da možete prosuditi sami.
Napomenut ću još i to da je trener Omiša Tonči Vulić dobio crveni karton na utakmici protiv Korenta te je dobio suspenziju jedne utakmice nemogućnosti vođenja momčadi s klupe. Na toj funkciji ga je, u sljedećem kolu, zamijenio Branko Bjelanović, inače među legendarnijim trenerima Omiša u povijesti kluba.
Podsjetimo se, prije dvije godine dobio je trofej za najboljeg trenera juniorskog turnira u Gradcu jer je dvaput skočio obučen u more i smirivao tenzije koje su bile učestali problem tog turnira.
U ovom trenutku ne mogu vam dati točne informacije o tome hoće li Branko ostati trener do kraja sezone, no to je lako moguće s obzirom da Hrvoje Bobanović vjerojatno odlazi sa Ivom Pivčevićem koji odlazi na pripreme sa mladom reprezentacijom. Ukoliko te informacije nisu točne bit će promijenjene.

U nedjelju je i ovogodišnji turnir juniora u Gradacu. Bilo je nekih nedoumica hoćemo li mi opće nastupiti zbog manjka igrača, no vjerojatnije je da ipak hoćemo. To je i jedini odlazak u Gradac ove sezone jer vaterpolisti Gradca od ove sezone igraju u Dubrovačkoj ligi. Savjetujem Rogotinjanima da i oni razmisle o tome i time poštede i sebe i nas dugotrajnih putovanja.

Premda još uvijek svi tehnički problemi nisu uklonjeni nadam se da će sljedeći post biti nakon tog turnira.

A sada pogledajte i ova 2 videa:

VK Omiš : VK Korenat Point



VK Omiš : VK Podgora



Post je objavljen 01.08.2008. u 15:30 sati.