MOUSSE OD BIJELE ČOKOLADE



Kad sam bila dijete, jela sam samo kreme s kolača, a biskvite sam ostavljala. Uvijek sam si mislila, čemu uopće ti biskviti, suhi su i nisu fini, bilo bi bolje napravit samo kremu. Kako su godine prolazile, ja sam se počela okretati pitama, keksima i biskvitastim kolačima bez kreme. Da mi je to prije 15-20 godina netko rekao, mislila bih da je lud!
Ova bi me kremica kao dijete vjerojatno oduševila, no takve se stvari tada nisu radile. Šteta jer znam da bih bila uživala.
Ovo je jedna lagana kremica od šlaga i bijele čokolade uz dodatak prošeka i maslinovog ulja. Pa ako još postoje oni koji više vole kreme, samo navalite!

Sastojci:
150 g bijele čokolade
250 ml slatkog vrhnja
2 žlice prošeka
2 žlice maslinovog ulja

Priprema:
Na pari rastopite bijelu čokoladu te joj dodajte prošek i maslinovo ulje i promiješajte. Ostavite neka se ohladi. Posebno istucte šlag od slatkog vrhnja i lagano umriješajte u čokoladu. Kremu ostavite u hladnjaku na nekoliko sati. Možete je poslužiti uz malo naribane čokolade ili uz kakav fini keks!

22.02.2010. u 16:27 | 16 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

FRITULE S RICOTTOM



Odlične, mekane i brzo gotove fritule iz kuharice Nešto slatko Ane Ugarković. Fašničko je vrijeme, a ja sam se nakon prošlogodišnjeg debakla s krafnama ipak odlučila na jednostavniju, ali nimalo lošiju varijantu.

Sastojci:
500 g ricotte
5 jaja
60 ml ruma (ja sam stavila metaxu)
2 žlice šećera
200 g brašna
1 žlica praška za pecivo
korica naranče ili limuna
suncokretovo ulje za prženje

Priprema:
Odvojite žutanjke od bjelanjaka te od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Ricottu miksajte dok ne postane kremasta, zatim joj dodajte žutanjke, rum i šećer te nastavite miksati. Zatim žlicom umiješajte brašno u koje ste dodali prašak za pecivo. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka. Zagrijte ulje te uz pomoć dviju žlica uronite smjesu u ulje i pržite nekoliko minuta, dok fritule ne postanu zlatne. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru, pospite šećerom u prahu i uživajte!

07.02.2010. u 21:02 | 33 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>