TORTA FERRERO ROCHER



Za sve one koji su se zabrinuli da se hranim samo sushijem, tofuom i sladovima, nije baš tako!
Na ovu sam tortu naletjela na Forum.hr, samo sam se odlučila za "svoj" biskvit. Inače taj biskvit režem po pola te je tako i ovaj put trebalo biti, no ispao je nevjerojatno tanak pa ga nisam rezala, samo sam ga namazala kremom. Za one koji vole lješnjake i čokoladu u kombinaciji, nema boljega!


Tijesto:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 žutanjka
4 bjelanjka
130 g čokolade
1 žlica kakaa
1 vanilin šećer
70 g brašna
1 žličica praška za pecivo
malo soli
70 ml slatkog vrhnja
130 ml mlijeka

Krema:
400 g nutelle
400 g mascarponea
250 g prženih mljevenih lješnjaka (neki skroz usitnjeni, neki malo krupniji)
4 napolitanke (mljevene)


Priprema:
Najprije pripremite tijesto! Umutite maslac i šećer mikserom, a na pari rastopite čokoladu. Zatim u smjesu od maslaca i šećera dodavajte žutanjke (jedan po jedan, između opet malo miksajte) pa ohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Dobro izmiksajte! Dodajte brašno sa solju i praškom za pecivo. Lagano umiješajte (žlicom, ne mikserom) vrhnje, mlijeko i snijeg od bjelanjaka. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Kad se tijesto ohladi, izvadite ga iz kalupa i napravite kremu. Miksajte mascarpone, nutellu, lješnjake i mljevene napolitanke. Namažite tortu kremom i to je to!

26.10.2009. u 15:59 | 15 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?


<< Arhiva >>