Buddha Dharma u svakodnevnom životu i dalje od toga

subota, 27.05.2023.

sada i ovdje, sretno nam bilo

Gledam jučer on i off line što se događa i ne ide mi u glavu ta sljubljenost ustaštva i cajki. I ujutro se probudim i sve sjeda na svoje mjesto, mentalitet i jednog i drugog je isti, pašu si kao ying i yang.
Radi se o krugu struje razuma, mudrosti, suosjećanja i dobrote i nedostatku kondenzatora sa svojim kapacitetima i led dioda sa svojim svijetlima i prevladavanju otpornika od nekoliko gigaohma u tom krugu.
No taj krug mraka proizvod je tridesetogodišnjeg truda pojedinaca udruženih u kriminalnu organizaciju (sudski potvrđeno), koji nisu svjesni u svojoj pohlepi i gladi za kontrolom i moći da će taj isti mrak pojesti i njih kao i ostale.
Svih ovih godina maturanti bi trebali nositi svi iste majice sa istim natpisima „Ja sam budućnost, da li ti se sviđam…“. I da se razumijemo ja ne krivim niti jednog od njih za ništa, oni su kolateralne žrtve kao i mi svi ostali.
Prije nekog vremena sam bio na testu Mense na filozofskom fakultetu i na klupi ispred mene bilo je urezano „Mrzim cigančuge.“. Šokirala me kombinacija situacije, lokacije i sadržaja. Kao da mi netko poslije mise dođe i reče „danas je svećenik održao krasnu crnu misu, a i hostija i krv od djetetovine su bili ukusni.“
Svjetla se gase, mrak prevladava.
Kao djete bojao sam se smrti. Smrti kao nečega što će me prekinuti u konzumaciji svega dobroga što dolazi. Zahvalan sam svima onima koji su pridonijeli da me se taj strah mine.
Budućnost više ne izgleda tako idilična.
Znanstvenici ozbiljno rade na produljenju trajanja života, prvo na par stotina godina, zatim i besmrtnost.
Kome treba još jedan Manolić, ili alkoholom ukiseljeni Šeks?
Produljenje života primarno će biti dostupno onima sa novcem i moći, što znači besmrtni Plenković, Zekanović, plejada drugih glupana na neprimjerenim mjestima, besmrtni Markička i Batarelo, besmrtni Pernar (za njega će se već naći netko da mu plati), i tako dalje. Pratite misao.
I tako je vjerovanje da nam dolazi neka vrsta utopije pretvorilo se u gorku istinu života u distopiji.
Sretno nam bilo.
- 08:42 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>