Buddha Dharma u svakodnevnom životu i dalje od toga

četvrtak, 30.12.2021.

Look down Plenkoviću

Neki dan na nekoj presici, nebitno, naš vrli premijer se pohvalio da je pogledao film i preporučuje ga svima da ga pogledaju.
Radi se o „Don't Look Up“.
I sad se ja pitam da li smo premijer i ja gledali isti film, da li obitavamo u istom svemiru ili u paralelnim univerzumima koji se sporadično dotiču.
Jer dotični film vrlo precizno govori o političarima i tome kakva su oportunistička i sebična govna (predsjednica Amerike bježeći sa Zemlje zaboravlja na svog sina npr.) i kako manipuliraju narodom.
Isto tako ljudi koji ne vjeruju znanstvenicima su oni koji su pod spinom političara.
Nije mi jasna premijerova motivacija prilikom preporuke filma, što je to on vidio, jasno je što nije vidio, ono što ne želi vidjeti.
Kometa iz filma kod nas je Banija godinu dana nakon potresa, Zagreb nakon potresa, korupcija, nesposobnost… i od toga se biježi.
Premijeru pogledaj dolje ili kako bi davno netko pjevao:
Pogledaj dom svoj Anđele,
i skini paučinu s očiju…

- 00:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 01.12.2021.

Kritično nerazmišljanje

Vidim u osnovnim školama zamjenu za Vjeronauk namjeravaju uvesti predmet pod nazivom „Kritičko razmišljanje“.
Apsolutno besmisleno, kritičko razmišljanje je potrebno onima drugima, ne onima koji odbijaju ići na Vjeronauk.
Oni koji su odbili Vjeronauk kao nastavni predmet to su napravili upravo radi sposobnosti osobnog kritičkog razmišljanja.
Tako da u biti najbitnije što djeca mogu ponijeti iz škole da im služi u svakodnevnom zdravom životu dobiti će samo šačica sretnika.
No logično je da Vlast podriva i minira razvoj ikakvog kritičkog razmišljanja kod djece, koja će odrasti u poslušne medijske repetitore, nezainteresiran za išta osim banalnosti koje im ti isti mediji serviraju.
Onaj tko kritički razmišlja počet će kad-tad postavljati prava pitanja, a sa pravim pitanjima i odgovorima do kojih će na taj način doći postaje ugroza vlasti.
Vlasti trebaju hedonizmom napojeni polu-idioti, koji ništa ne propitkuju već kao papiga ponavljaju ono što im se servira, triput podgrijano, kroz medije.
Nismo bez veze na dnu liste država u svijetu po razvijenosti kritičkog razmišljanja.

U svijetu je trenutačno na snazi opasan pokret da se kritičko razmišljanje strpa u istu vreću sa teorijama zavjere, sa tipovima sa aluminijskim folijama na glavi, čipovima u cjepivu, 5G mrežom i ostalim glupostima.
No ti je normalna faza dehumanizacije i ridikularizacije onih koji ne misle isto kao vlast koja želi preuzeti kontrolu.
Tako da sada vlast ima svoje minione koje može slati kuda god želi i koji neće postavljati nikakva pitanja.
Djelovat će onako kako su programirani.
- 12:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>