uuhrta

srijeda, 30.03.2022.

E X I T

- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.03.2022.

HISTRIONI



ŽURNO, HITNO, POVOLJNO,
LAST MINUTE PONUDA


Molim rezervirati svoja mjesta na jedan od sljedecih brojeva telefona:

01 5496 381 ili 5496 387


Poštovani,

Danas, u petak 25. ožujka na rasporedu je predstava NA PAROVE RAZBROJ S' (klikom na naziv možete vidjeti detalje o istoj).

Predstava se održava u 20 h u Histrionskom domu, Ilica 90, te za Vaše članove nudim ulaznice po cijeni od 20 kn.



Srdačan pozdrav,

A n a P a v l o v i ć

Marketing i prodaja

CENTAR ZA KULTURU HISTRIONSKI DOM

Ilica 90, 10 000 Zagreb

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.03.2022.

MUZIČKA AKADEMIJA KONCERTI





28 ožujka @ 19:30-21:00
Koncertni ciklus Cantus Ansambla
Koncertna dvorana Blagoje Bersa Trg Republike Hrvatske 12
Ulaznica 40KN



29 ožujka @ 19:00-20:00
Orguljski festival Anabasis: Barokni super-talent show
Ulaz slobodan



31 ožujka @ 19:00
Od kvarteta do okteta / ciklus koncerata Virtuoso
Koncertna dvorana Blagoje Bersa Trg Republike Hrvatske 12.
20KN ulaznice AKO IH KUPITE NEKOLIKO DANA RANIJE
– 30KN 2.-3 dana prije koncerta



3 travnja 19:30-21:30
Jazz orkestar Muzičke akademije za Rotary Hrvatska
GLAZBE MLADOSTI ZA SVIJET RADOSTI
Jazz orkestar Muzičke akademije nastupit će pod vodstvom izv. prof. art. Saše Nestorovića na Humanitarnom koncertu u povodu 20. obljetnice osnutka Rotary kluba Zagreb Centar, 10. obljetnice osnutka hrvatskoga Rotary Distrikta 1913 i 10. obljetnice osnutka Rotaract kluba Zagreb Centar.
Sav prihod od ulaznica namijenjen je stipendiranju izrazito darovitih učenika i studenata slabijega materijalnog statusa kroz klupski Fond ”Gordan Čačić” kojim klub već 15 godina nagrađuje izvrsnost više od 250 mladih talentiranih osoba.
Ulaznice 100KN – 150KN



6 travnja @ 19:00-20:30
Koncert Gudačkog komornog orkestra Muzičke akademije
Koncertna dvorana Blagoje Bersa Trg Republike Hrvatske 12
Ulaz slobodan



8 travnja @ 19:00-20:30
Koncert Ansambla limenih duhača Muzičke akademije
Koncertna dvorana Blagoje Bersa Trg Republike Hrvatske 12,
Ulaz slobodan

Voditelj: red. prof. art. Šime Vulelija
Pod pokroviteljstvom:
Predsjednika Republike Hrvatske
Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske
Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske
gradonačelnika Grada Zagreba
rektora Sveučilišta u Zagrebu

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 23.03.2022.



KINOTEKA REPERTOIRE

Paralelne majke
TERMIN PROJEKCIJE:
23.03. u 18:00
Kralj Richard
TERMIN PROJEKCIJE:
23.03. u 20:15

Opširnije
Paralelne majke
Žanr: Drama
Izvorno ime: Madres paralelas
Godina: 2021 |
Trajanje: 120 min
Redatelj: Pedro Almodóvar
Država: ESU
Uoge: Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Julieta Serrano, Rossy de Palma
23.03. u 18:00
LAZNICE 25,00 KN
Dvije žene, Janis i Ana, zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Ni jedna ni druga nisu u vezi, a obje su zatrudnile igrom slučaja. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom i poprilično je ushićena. Adolescentica Ana kaje se, a usto je uplašena i traumatizirana pa je Janis pokušava ohrabriti. Nekoliko riječi koje će izmijeniti u satima čekanja do poroda stvorit će neočekivanu povezanost, koja će razvojem situacije i novonastalim komplikacijama zauvijek promijeniti njihove živote.

Novi film španjolskog redatelja Pedra Almodóvara premijerno je prikazan na otvaranju Filmskog festivala u Veneciji, gdje je dočekan s odličnim kritikama, a Penélope Cruz osvojila je i nagradu za najbolju glumicu.

Film je za Oscara nominiran u kategorijama najbolje glavne glumice (Penélope Cruz) i glazbe (Alberto Iglesias).


Kralj Richard
Žanr: Biografska drama
Izvorno ime: King Richard
Godina: 2021 |
Trajanje: 144 min
Redatelj: Reinaldo Marcus Green
Država: US
Uloge: Will Smith, Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney, Demi Singleton, Tony Goldwyn, Jon Bernthal
Distribucija: Blitz
TERMIN PROJEKCIJE:
23.03. u 20:15
ULAZNICE 25,00 KN

Richard gotovo nikada nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, no ipak se obvezao trenirati najbolje tenisačice svijeta, Serenu i Venus Williams. Dok su bile još jako male, Richard je napravio detaljan plan za njihove buduće karijere. Snaga obitelji, ustrajnost i nepokolebljivo vjerovanje su bila sredstva za postizanje nemogućeg i ostavljanje dojma na cijeli svijet. Kao rezultat, Serena i Venus Williams su osvojile brojne Grand Slam naslove i postale su najtrofejnije, najdominantnije i najuvjerljivije tenisačice u modernom tenisu.

Biografska sportska priča o ocu i treneru tenisačica Venus i Sereni Williams za Oscara se natječe u šest kategorija, uključujući onima za najbolji film, scenarij, sporednu glumicu (Aunjaune Ellis), montažu i pjesmu “Be Alive” u izvedbi Beyonce i Dixona. Najviše izgleda za nagradu ima Will Smith, nominiran u kategoriji najboljeg glumca, koji je za naslovnu ulogu već osvojio nagrade Britanske filmske akademije BAFTA, Udruženja filmskih glumaca i Zlatni globus.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Na blagajni kina ulaznice je moguće platiti gotovinom i kreditnim karticama (Maestro, Mastercard, Mastercard Electronic, Visa, Visa Electron, Vpay), uz opciju beskontaktnog plaćanja. ||
Radno vrijeme blagajne: 1 sat prije svake projekcije do početka projekcije. ||
Broj telefona blagajne: 01/5619-189 | Napomena: Rezervacije ulaznica nisu moguće; Za programe koji imaju slobodan ulaz obavezno je preuzimanje ulaznica. || | E-mail: kinoteka@centarcesarec.hr

- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.03.2022.

USUSRET OSCARU 2022



Ovogodišnja dodjela nagrada Američke filmske akademije – popularnih Oscara – održat će se u noći s nedjelje, 27. ožujka, na ponedjeljak, 28. ožujka. Za Oscara za najbolji film natječe se 10 naslova, a sedam ih možete pogledati na repertoaru Kinoteke.

vrijeme: 27.03.2022. - 28.03.2022.

mjesto: Zagreb

url: https://kinokinoteka.hr/

Na velikome platnu ekskluzivno prikazujemo dva filma iz ovogodišnje konkurencije. Prvi je Božja ruka, autobiografska drama talijanskog oskarovca Paola Sorrentina (Velika ljepota, 2013), u kojem se prepleću nogomet i film, nada i obitelj, gubitak i ljubav. Film je premijerno prikazan u natjecateljskom programu Venecije gdje je osvojio Veliku nagradu žirija, a za Oscara se natječe u kategoriji najboljeg stranog filma.

Drugi naslov koji će u Kinoteci imati hrvatsku kinopremijeru je Ne gledaj gore Adama McKaya. Ova satira kroz priču o dvoje astronoma koji otkriju komet koji juri prema zemlji nudi nimalo laskav pogled na suvremenu spregu medija, politike i znanosti, a uz prepoznatljiv provokativni humor Adama McKaya odlikuje se i impresivnom glumačkom ekipom koju predvode Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence.

Ususret Oscarima 2022: Kandidati

Na repertoaru Kinoteke se prikazuju i Šape pasje, izvrsna psihološka drama Jane Campion, koja se za Oscara natječe u čak 12 kategorija, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij. Mnogo nominacija skupio je i Kralj Richard, biografska drama o ocu tenisačica Venus i Serene Williams, a sve upućuje na to da će Will Smith ponijeti kući Oscara za najboljeg glumca. Tu je i Dina Denisa Villeneuvea, impresivni znanstveno-fantastični spektakl, kojem se smješe nagrade u čak 10 kategorija.

Za najbolji film natječu se i Licorice pizza Paula Thomasa Andersona, Ulica noćnih mora Guillerma del Torra i Drive My Car Ryusukea Hamaguchija – favorit u kategoriji najboljeg stranog filma. Ovdje mu konkurenciju predstavlja norveška romantična komedija Najgora osoba na svijetu Joachima Triera, koja je ostvarila i nominaciju za originalni scenarij.

Penélope Cruz ostvarila je nominaciju za odličan nastup u Paralelnim majkama Pedra Almodovara, a u istoj kategoriji konkurencija joj je uvijek izvrsna Olivia Colman u Mračnoj kćeri, izvrsnoj adaptaciji istoimenog romana Elene Ferrante, koja se za Oscara natječe i u kategoriji sporedne glumice (Jessie Buckley) i adaptiranog scenarija.

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.03.2022.

Koncert Zagrebačkih solista 'Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu'



Koncert Zagrebačkih solista 'Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu' održat će se u subotu, 19. ožujka 2022. godine, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji, s početkom u 19 sati. Kao narator tekstova iz Biblije na koncertu će nastupiti Goran Grgić, nacionalni prvak drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Ulaz uz Covid potvrdu obavezno prijava na 01 485 1787

- 11:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.03.2022.

Lisinskog u Zagrebu, uz prateći program - izložbu i čitanje poezije. Koncert će se moći pratiti i putem YouTube kanala ansambla, od 20 sati.Koncert Gudačkog kvarteta Sebastian održat će se 21. ožujka 2022. u maloj KD Vatroslava




Poštovane kolegice i kolege, ako namjeravate ići na koncert i recital, predlažem da odmah nazovete blagajnu Lisinskog, jer je događaj u maloj dvorani.
ulaznica 20 kn
Lisinskog u Zagrebu, uz prateći program - izložbu i čitanje poezije. Koncert će se moći pratiti i putem YouTube kanala ansambla, od 20 sati.Koncert Gudačkog kvarteta Sebastian održat će se 21. ožujka 2022. u maloj KD Vatroslava
vrijeme: 21.03.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://sq-sebastian.com/

KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG - mala dvorana
Ponedjeljak, 21.3.2022. u 20 sati

GUDAČKI KVARTET SEBASTIAN: Anđelko Krpan, violina; Teodora Sucala Matei, violina; Nebojša Floreani, viola; Zlatko Rucner, violončelo

Duhovne harmonije:
Gregorijanski koral Čuj Stvoritelju milostiv, harmonizacija: Miroslav Martinjak
Iz pjesmarice Cithara octochorda 1701.: Narode moj ljubljeni, harmonizacija: Franjo Dugan

Renato Rožić: Sonata concertante op. 47 - praizvedba

Minute za poeziju: Marijana Radmilović


Gaetano Donizetti: 17. gudački kvartet u D-duru
~ stanka

Minute za poeziju: Vladimir Nazor

Eduard Lalo: Gudački kvartet u Es-duru, op. 45

Uz koncert izložba umjetničkih radova: Snježana Ban
Uz koncert izložba fotografija: Ante Topić
Poeziju govori / Speaker of Poetry: Ivan Colarić

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POZIV MU SUSEDGRAD

- 13:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.03.2022.

Koncert PIETA





Ulaz na subotnji koncert " Pietŕ" je slobodan.

Oratorijski zbor crkve svetoga Marka Cantores sancti Marci održat će u subotu, 19. ožujka 2022. u 20 sati, korizmeni koncert pod nazivom 'Pietŕ'. Koncert će se održati u crkvi svetog Blaža u Zagrebu u okviru 31. izdanja festivala 'Pasionska baština'. Za

Uz Cantorese, kao solistice će nastupiti sopranistica Monika Cerovčec i violončelistica Monika Leskovar, a koncertom će ravnati dirigent Jurica Petar Petrač.
Na programu će biti dva korala Johanna Sebastiana Bacha ("Pred tobom padam nice" i "Komm süßer Tod") te djela suvremenih kompozitora, Norvežanina Knuta Nystedta ("Stabat Mater") i Engleza Johna Tavenera ("Svyati" i "The Lament of The Mother of God").

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRAVNI SAVJETI ZA UMIROVLJENIKE

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.03.2022.

HNK POVIJEST PČELA





IZVEDBE
Pet19:30
11.03.
Sub18:00
12.03.
KUPI ULAZNICE
Uto19:30
15.03.
KUPI ULAZNICE
Sri19:30
30.03.
KUPI ULAZNICE
Sub18:00
02.04.
KUPI ULAZNICE
Sri19:30
13.04.
KUPI ULAZNICE
Next


Ansambl predstave, PREMIJERA, 11.3.2022.

Osobe

Kina 2098. godine

Tao, oprašivačica - ZRINKA CVITEŠIĆ
Kuan, njezin muž, oprašivač - IGOR KOVAČ
Wei-wen, njihov sin / Sin hotelskog upravitelja - VIKTOR ZLATOVIĆ
Li Xiara, čelnica kineskog Komiteta / Neznanka - ALMA PRICA
Dr. Hio, liječnica u kineskoj pokrajinskoj bolnici / Knjižničarka - VLASTA RAMLJAK
Stražar / Hotelski upravitelj u Pekingu - IVAN COLARIĆ

SAD 2007. godine

George Savage, američki pčelar - SINIŠA POPOVIĆ
Emma, njegova žena - KSENIJA MARINKOVIĆ
Tom, njihov sin - SILVIO VOVK
Rick, pčelar / Prof. Smith, Tomov sveučilišni mentor - KRISTIJAN POTOČKI
Bankarica - LUCA ANIĆ

Engleska 1835. - 1857. godine

William Savage, engleski pčelar - LUKA DRAGIĆ
Tilda, njegova žena / Medicinska sestra - DORA LIPOVČAN
Charlotta, njihova kći - TESA LITVAN
Mlada Charlotta - MIŠA KEKIN
Edmund, njihov sin - MARIN STEVIĆ
Mladi Edmund - FRANKO PAVIČIĆ
Prof. Rahm, sveučilišni znanstvenik - SLAVKO JURAGA
Williamove kćeri - LAURA PEHAR, ANJA RAKIĆ, LUCIJA MILOJČIĆ

- 13:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.03.2022.

'Večer ukrajinske poezije





Kao simboličan znak podrške i solidarnosti s ukrajinskim narodom, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u četvrtak, 10. ožujka, u 18 sati, održat će se 'Večer ukrajinske poezije'. Čitanje se održava u foajeu HNK-a, a ulaz je slobodan za svu publiku!
vrijeme: 10.03.2022. u 18 sati

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

FESTIVAL SVIJETLA




Festival svjetla Zagreb održava se od 16. do 20. ožujka s trideset dvije svjetlosne atrakcije na trideset jednoj lokaciji u središtu grada s porukom nade, zajedništva i mira.

Ulazak na sve programe je besplatan

Program otvorenja zakazan je za srijedu, 16. ožujka, u 18:00 sati kod HNK, a, kao i prijašnjih godina, svjetlosne predstave će se održavati od 18 do 23 sata.

Mapa lokacija


Livada / Tunel Grič

Istražite magičnu livadu u tunelu ispod Zagreba, punu svjetlećih cvjetova koji pozdravljaju proljeće.

Svjetionik / Kula Lotrščak

Pronađite svoj put do Festivala svjetla Zagreb.

Šetalište sreće / Strossmayerovo šetalište

Prošećite alejom čiste sreće i svjetlosti.

Život cvijeća / Park Grič

Prošećite kroz začarani vrt svjetlosnih i čarobnih cvjetova.

Otok radosti / Park Bele IV. – Vranicanijeva poljana

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.03.2022.

IZLET TOPUSKO

INFORMACIJE I UPIS MOŽETE DOBITI NA 098 875 446

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.03.2022.

Cjenik HNK za umirovljenike


Kod kupovanja karta treba pokazati člansku iskaznicu udruge s plaćenom članarinom za tekuću godinu.
Zbog evidencije pri korištenju kupovanju karata molim javiti g. Jovičiću na mobitel 098 168 3364

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Međunarodni dan žena u MSU: monodrama 'Bukača'.




Međunarodni dan žena u MSU: monodrama 'Bukača'.



Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, glumica Tea Šimić izvest će monodramu 'Bukača'.

Ulaz na predstavu je besplatan,

Broj mjesta ograničen zbog čega je obavezno prethodno prijaviti dolazak na mail: edukacija@msu.hr, s podacima ime, prezime i kontakt.

vrijeme: 08.03.2022. -

mjesto: Zagreb

url: http://www.msu.hr/

Monodrama „Bukača“ nastala po istoimenoj knjizi Martine Mlinarević, kombinacija je dinamične govorne radnje s elementima scenskog pokreta i lutkarstva, koji su iskorišteni za stvaranje atmosfere i igranje nekoliko različitih likova. „Bukača“ bez cenzure govori o turbulentnoj godini dana Martininog života, koja se uz borbu s teškom bolešću borila i s mržnjom sredine u kojoj je odrasla. Martina Mlinarević - novinarka, književnica i aktivistica, danas živi i radi u Pragu kao ambasadorica BiH. Tik prije odlaska izdala je ovu knjigu, koju naziva svojim najsnažnijim krikom.

Izbačena iz vlastitog doma, od strane vlastitog oca, sa djetetom u naručju, kreće na putovanje puno boli ali i čudesno lijepih događaja. Osim karcinoma dojke i zakržljalog mentaliteta male sredine, jednako je važna problematika cyberbullying-a. Kad sa scene čujemo poruke mržnje koje je Martina dobivala zapitamo se zašto ljudi žele zlo nekome tko im nije baš ništa učinio. Jedan od komentara na njezinoj Facebook stranici glasi: „Rak ti se dabogda tisuću puta umnožio da te cijelu popapa, kurvo smrdljiva“. U mnogim dijelovima ove monodrame dobit ćemo britke odgovore na pitanja „što je to prava ljubav“ i „kako biti dobar čovjek“. Kad nekoliko puta za dlaku izbjegneš smrt, onda živiš samo za danas i nemaš vremena za ništa drugo osim ljubavi.

Glumica, Tea Šimić, je oblikovala tekst i donijela vlastita redateljska rješenja. Uz mračne scene u kojima je prenesen Martinin emotivni i fizički pakao, iskorišten je i humor kako bi se postigao comic relief
Pokretom i govorom glumica vješto prikazuje sve stanice Martininog putovanja, popraćene prikladnom glazbenom podlogom. Nezaobilazno je napomenuti da je knjiga objavljena 2019. godine, a premijera ove monodrame bila je njezina praizvedba.

Suradnici:
Glazba: Amina Belovari
Svjetlo: Sara Bundalo / Anđela Kusić
Plakat: Marin Miletić
Kostim: Franka Pokrajčić
Fotografije: Luka Dubroja i Bruno Fantulin
Video: Igor Dropuljić

Predstava je u vlasništvu umjetničke organizacije Kazališna družina EMMA.
Organizacija i koordinacija za MSU: Ivana Šešlek, voditeljica Odjela edukacije MSU
Ulaz na predstavu je besplatan, a broj mjesta ograničen zbog čega je obavezno prethodno prijaviti dolazak na mail: edukacija@msu.hr, s podacima ime, prezime i kontakt.

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 05.03.2022.

Koncert Đani Stipaničev





KONCERT
GLAZBA BOLJEG SVIJETA
Petak, 25.03.2022. u 19,30 sati
Dvorana Centra za kulturu Trešnjevka








Nastupaju:
ĐANI STIPANIČEV, tenor-bariton
BERISLAV ANTICA, klavirska pratnja


Dosta vam je stresa, tjeskobe i neizvjesnosti!? Želite li doživjeti povratak u najljepše godine života i najljepše godine zabavne glazbe?! Želite li glazbeno proputovati svijet od San Rema preko New Yorka do Opatije?! Opustiti se i uživati uz nenadmašan glas nevjerojatnog čarobnjaka pozornice Đanija Stipaničeva!?
Ako je odgovor potvrdan imate sreću i zadovoljstvo oplemeniti svoju večer 25.03.2022. u 19,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1 u sklopu projekta Kvartura/Klub 55+ slušajući domaće i inozemne zimzelene hitove, brojeve iz najpoznatijih svjetskih i domaćih mjuzikala, talijanskih kancona i kazališnih predstava. Đani Stipaničev, mikrofon i Berislav Antica na klaviru pružit će vam nezaboravno iskustvo.

Koncert se održava uz potporu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.



Rezervacija ulaznica: rezervacije@cekate.hr

Cijena ulaznice: 20 kuna

Prodaja ulaznica: sat vremena prije koncerta na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka



- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.03.2022.

Topusko vikend rekreacija




Sve informacije kod gđe Katice na mobitel 098 875446

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.