uuhrta

četvrtak, 24.01.2019.

Koncertna događanja u Centru za kulturu Maksimir



KONCERTNA DOGAĐANJA OVAJ VIKEND, U VAŠEM SUSJEDSTVU!

Zagreb, 23.1.2019. – Centar za kulturu i informacije Maksimir započinje Koncertnu sezonu sa dva JAKO dobra koncerta.
Često se u povijesti glazbe susreće skladatelje/pjevače/svirače, koji su istovremeno i glazbenici i to vrlo često ne samo jako dobri, već svjetski priznati glazbeni stručnjaci/virtuozi. Takve ljude možete susresti i čuti ovu subotu, 26. siječnja 2019., u 19.30 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, u Velikoj dvoravi u Švarcovoj 18. 15-ak doktora raznih odjeljenja, raznih bolnica u Zagrebu, ali i mladih (njihovih unuka, sinova, kćeri…) svira dobri, stari, psvima prepoznatljivi Jazz. Zovu se Big Band GreenHill Club, a ovom prilikom svirat će “stare zagrebačke stvari”; zbog čega koncert ponosno nosi naslov Vraćam se Zagrebe tebi.
Večer iza, u nedjelju 27. siječnja 2019., u 19.30 sati, na istoj pozornici, koncert klasične glazbe umirit će nedjeljnu večer. Gudački kvartet Sebastian postoji već 37 godina te kontinuirano klasični repertoar osvježavaju klasičnim skladbama suvremenih autora. Njihov je ciklus koncerata u Maloj dvorani Vatroslava Lisniskog, nezaobilazno mjesto druženja ljubitelja komorne glazbe, a prije nego odu u hram glazbe, obavezno, dva do tri puta godišnje prvo dođu svoj novi program darovati Maksimiru. Ove nedjelje, djela Anđelka Klobučara: 2. gudački kvartet, Ludwiga van Beethovena: 1. gudački kvartet u B-duru, op. 18, br. 1 te Johannesa Brahmsa: 1. gudački kvintet u B-duru, op. 88 za Vas će izvesti Anđelko Krpan, violin, Teodora Sucala Matei, violin, Nebojša Floreani, viola i Zlatko Rucner, violončelo, uz dragog im prijatelja, gosta Marka Generoa, viola.
Oba koncerta odvijaju se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u ugodnoj atmosferi Centra za kuluturu i informacije Maksimir, a ulaz na koncerte je beznaknade.
Vaš
CKIM


- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.