nedjelja, 28.10.2007. ♥

♥ Halloween

Noć vještica ili Halloween je noć uoči dana mrtvih, a zapravo je skraćenica od "All Hallow's Eve" ili "Hallow Eve" (Sveta večer, noć uoči Svih svetih), slavi se prije svega u Irskoj, SAD-u, Kanadi, Puerto Ricou, Australiji i Novom Zelandu, a odgovara katoličkom blagdanu Svih svetih.


Legenda o Jack-o'-lanternu

Običaj dubljenja bundevi zasniva se na irskoj legendi o kovaču Jacku, poznatom po njegovoj domišljatosti ali i škrtosti. Jedna od priča govori kako je prevario vraga tako što je vragu ponudio dušu u zamjenu za piće i nakon što se vrag pretvorio u novčić kako bi platio piće, Jack ga je brzo stavio u džep u kojem je bio križ, zbog kojeg se vrag više nije mogao vratiti u svoj oblik. Tek nakon što je Jacku obećao da neće tražiti njegovu dušu još deset godina, Jack ga je izvadio iz džepa. Nakon deset godina opet je prevario vraga tako što ga je zamolio da mu vrag doda jabuku sa stabla, ali je na kori stabla brzo nacrtao križ, tako da ga vrag ponovno nije mogao dohvatiti. Kada je Jack umro, nije bio primljen zbog svog griješnog života u Raj, a na vratima Pakla dočekao ga je vrag i poslao natrag u mrak, a da ga se rješi dao mu je žeravicu ugljena. Jack je u džepu imao repu, koju je izdubio, stavio u nju žeravicu i otada Jack, koji nikada nije pronašao put kući luta mrakom noseći izdubljenu repu u ruci. Tako je Jack O'Lantern (Jack Fenjer) postao simbol duše koja je prokleta i koja luta između svjetova.

Ovu priču nama svake godine pričaju na engleskom i nikada nam ne dosadi....baš je spuky!!!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

♥ 09:22 ♥ komentari (76) ♥ printHalloween

subota, 20.10.2007. ♥

♥ Toše Proeski

Glupo mi je pisati Tošin životopis ili slično....sve što je za reći....Toše falit ćeš nam!!!!!!

Toše Proeski-Veži me za sebe



Na radiu sam slušala da ljudi poput Tošeta,koji su dobri,nesebični i opet dobri umiru anđeoskom smrću,bez boli bez obzira kolika je rana...i zato mi je drago jer je on bio jako simpatičan i dobar.Falit će nam...ja još ne mogu vjerovati da ga nema...a zamislite kako je onima koji ga poznaju...užas!!!!!!!!!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Toše Proeski-Čija si



Toše Proeski i Antonija Šola-Volim osmijeh tvoj



Toše&Tony-Lagala Nas mala



♥ 20:41 ♥ komentari (19) ♥ printToše Proeski

subota, 13.10.2007. ♥

♥ Dvoje je potrebno za ljubav....a za mrziti sam dovoljna ja....

1.Isprika zbog dugog ne pisanja....obećajem da ću vratiti sve kommove....

Ovaj tjedan je bio komma.Bio je Tein rođendan na kojem je Tajči plakala zbog jednog dečka....dok je s druge strane meni bilo suuuuuuuuuuuuuper jer je dečko koji je zaljubljen u mene plakao zbog mene.Dakle ja i taj dečko hodamo....a ja upće nisam zaljubljena u njega...njega je nerviralo kako sam se ja mogla zagrliti s najboljim prijateljem,je da me malo šlatao i pipkao...ali meni to nije smetalo....ali tom mom "dečku" je...a boli me briga....MRZIM GA....ja fkt. ne znam šta da pišem....
Danas smo igrali odb. utakmicu protiv Grobničana u Delnicama...oni brđani su takve seljačine....rekli su Valici da će ju premlatiti...a ona je rekla ako su hrabri neka ju premlate...i kada su vidjeli da se ne šali su otišli...a Sandrich....ona je sitna,ali dinamitna....uglavnom pobijedili smo 3:0 u setovima....za sada imamo sve pobijeđene utakmice....i u svakoj je bilo pregršt svađa.....ali mi pobijedimo kako god okreneš....čak smo i Srdoči pobijedili 3:0 i to u kadetskom...kalva su pušiona....sve imaju po 14-15 g....a popušile su...hahahaaha....ovo je pjesma našega kluba....koju pjevamo kada nas trener iznervira...a to je čestoooooo...pa za Rossinu dušu...

Mika-Relax take it easy



Pozdravlja vas Val zubozubozubo

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.