Uskopaljska turšija
Spremajte uskopaljsko...Priprema zimnice započela je s prvim jesenskim danima. Na poznatoj i uglednoj stranici Podravke d.d., COOLINARKA.COM, već dulje vrijeme možete pronaći recept za Uskopaljsku turšiju, kojega ovdje prenosimo. Ako spremate, spremajte uskopaljsko... Priprema Smjesa (sve osim povrća) se prokuha, ohladi oko povrća koje smo odabrali, izrezali i poslagali u redovima u plastičnu kantu ili bure (kacu). Turšiju je potrebno dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom mjestu. Turšiju je poželjno potrošiti tijekom zime. Sastojci 6-7 kg. povrća po želji 10l. vode 300 gr. esencije alkoholnoh octa 250 gr. šećera 500 gr. soli 20 gr. vinobrana 2 vrećice konzervansa Vrijeme pripreme: 1 h i 40 min |
< | rujan, 2010 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |