Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Uskopaljska turšija

Spremajte uskopaljsko...


Priprema zimnice započela je s prvim jesenskim danima. Na poznatoj i uglednoj stranici Podravke d.d., COOLINARKA.COM, već dulje vrijeme možete pronaći recept za Uskopaljsku turšiju, kojega ovdje prenosimo.
Ako spremate, spremajte uskopaljsko...

Priprema
Smjesa (sve osim povrća) se prokuha, ohladi oko povrća koje smo odabrali, izrezali i poslagali u redovima u plastičnu kantu ili bure (kacu). Turšiju je potrebno dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom mjestu.
Turšiju je poželjno potrošiti tijekom zime.

Sastojci
6-7 kg. povrća po želji
10l. vode
300 gr. esencije alkoholnoh octa
250 gr. šećera
500 gr. soli
20 gr. vinobrana
2 vrećice konzervansa

Vrijeme pripreme: 1 h i 40 min

Post je objavljen 06.09.2010. u 08:15 sati.