uskoplje

28.06.2010., ponedjeljak

Na gornjovakufskom portalu osuđenu terorističku grupu branio je OKS315

Na što je upozorio Sulejman Tihić u Bugojnu?


Teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu izazvao je brojne reakcije, koje, naravno, sve redom, osuđuju počinitelje ovoga čina koji je odnio nevini život jednog i teže ozlijedio više policajaca. Među ostalima, znakovito je reagiranje Sulejmana Tihića , koji je rekao:
''Svi se moramo boriti protiv terorizma, koji nije problem samo institucija za provođenje zakona već šire društvene zajednice. Bitna je i podrška javnosti, kako bi nadležne institucije mogle preduprijediti eventualni teroristički napad. Određena tolerancija prema takvim pojavama može dovesti do ovakvih situacija''.

Je li slučajno Tihić upozorio na "određenu toleranciju" nasilničkih pojava i nepostojanje podrške javnosti u borbi protiv terorizma? Je li ta "određena tolerancija" terorističkog djelovanja prisutna upravo na području Skopaljske doline, možda i više nego drugdje u BiH? Posjetitelj našeg bloga, Vuk Uskopolski, tvrdi da jest, te nas upućuje na tekst kojeg je na jednom gornjovakufskom portalu (!?) objavio, vjerovali ili ne, OKS315, i to u obranu osuđene terorističke grupe. Tekst, objavljen 12. studenog 2009., prenosimo u cijelosti, pa sami zaključite:

Urota obavještajnih službi protiv BH Muslimana

Hapšenje Rijada i ostalih je dio velike zavjere protiv Islama i Muslimana u BiH, čiji veći i najgori dio elhamdulillah nije uspio. Glavni cilj zavjere je bio podjela muslimana i destabilizacija stanja, te kako bi se dio muslimanskog stanovništva riješio radikalnih elemenata (oni koji misle glavom) i bacili ih u zatvore kao u Egiptu. To bi bilo ujedno zadnje upozorenje za druge kako bi bili poslušni, a nakon toga bacanje kosti između muslimana i hrvata u BiH.

PRIPREMIO: OKS315

Instruirani agent BND-a ili neke ispostave CIA-e u Njemačkoj ovo drugo je logičnije a kazat ćemo kasnije zašto, N.Č nakon što je uvalio arapa kojeg je CIA ili ISI (pakistanska obavještajna služba) najvjerovatnije ubila jer od tada mu se gubi svaki trag, nakon toga N.Č se vraća u BiH kako bi završio drugu operaciju za svoju matičnu službu. Zadatak koji mu je postavila služba je bio da se infiltrira u Džamije i pokuša okupiti veću grupu muslimana koju je trebao ubjediti da izvede atak ni manje ni više nego na miroljubive franjevce iz samostana u Fojnici.

Ne da je bio otkriven, kao strani špijun kod priče o napadu na samostan, već mnogo prije toga, nakon što se hvalio da je bio u talibanskim redovima i kako je zaklao jednog australiskog vojnika. Na pitanje jednog od onih koje je pokušao uključiti u zamišljenu grupu :»Kako to talibani uspjevaju da aktiviraju haubičku granatu?» špijun je odgovorio da na njen dio gdje ide upaljač stavljaju ručnu bombu. Nakon što su mu se okupljeni nasmijali u facu i skontali da nikada nije bio u ratu, matična služba mu je naredila da promjeni plan, te pokuša od više lica da kupi oružje.

Nije nimalo slučajno što je špijun N.Č pokušao da okupi grupu u Sarajevu, jer nakon objelodanjivanja spiska o istaknutim bošnjacima u OHR-u stvari postaju logičnije i ciljevi ovoga svega jasniji.

Po svemu sudeći iza ove priče stoji ispostava CIA-e u Njemačkoj, jer se poklapa njen cilj sa interesima Amerike, koja je aktivna na ovom području, i sve destinacije u priči imaju logike. Posebno sa tim što je dotični N.Č, čovjeka arapskog porijekla odveo iz Njemačke u Pakistan, da bi ga tu predao ISI a kasnije CIA-e koji su ga ubili ili prebacili u neki tajni zatvor. Amerikanci ne žele nikakve radikalne muslimane(oni koji nisu marionete) u BiH i žele suvereno da vladaju ovim teritorijem kao Kosovom i Afganistanom.

Sada mnogima nije čudno što je Pedi Ešdaun rekao prije napada na Irak da se muslimani u BiH ne brinu i da će Karadzic bit uhapšen. Neki kratkovidni novinari su tada tu izjavu nabili na nož, međutim, i tada sam znao a i danas znam zbog čega je to rekao. Jasno je da su ga mogli uhapsit ali to nije bio njihov interes. Sada vidite da američki interes je ispred interesa uplakanih majki čiji sinovi su ubijeni i zvjerski mučeni širom BiH.

Zbog gore navedenih interesa danas su iza rešetaka i Rijad Rustempašić i njegov brat Muhammed te ostali koji su nevini učesnici u montiranom procesu. Nije nimalo čudno što mjenjaju tužitelja i postavljaju amerikanca koji će ih uredno osuditi na višegodišnje kazne i tako sakriti svu prljavu i krajnje licemjernu američku politiku u BiH.

U nastavku slijedi citat iz časopisa Dani, koji potkrepljuje moje izlaganje.

Citat iz DANA:

Vijest o hapšenju Nihada Ćosića u Pakistanu njemačke su vlasti shvatile vrlo ozbiljno. Njemačka kancelarka Angela Merkel je, prvi put nakon 11. septembra 2001. i napada na New York i Washington, sazvala sjednicu takozvane Sigurnosne grupe, koja se sastaje samo u slučajevima ozbiljne prijetnje. Prema analizama njemačke obavještajne službe BND i CIA-e, sve je više njemačkih islamista koji su u izravnom kontaktu s Al-K'aidinim operativcima u Pakistanu.

Čosić je zastićeni svijedok pod imenom Abdurahman.

- 11:45 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Opis bloga

Linkovi

Lektira